Akşener: İntihar eden babalar varken RTÜK Başkanı dördüncü maaşını alacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyeliği ve Wushu Kung-fu Federasyonu Asbaşkanlığı görevlerini de yürüten RTÜK Başkanı Şahin’in Halkbank Yönetim Kurulu’na atanması ile ilgili konuştu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bir Ülke Bir Kent” adlı  YouTube kanalına konuk olarak, Duygu Demirdağ’ın moderatörlüğünde, Deniz Zeyrek, İsmail Saymaz, Ali Haydar Fırat ile birlikte ülke gündemini değerlendirdi.

Son dönemde çok tartışılan milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Meral Akşener şunları söyledi: 
 

Hepimizin sevdiği saydığı bir kişinin, spor bakanlığının yardımcılığı uygun ama Banka yönetim kuruluna atanmış olması, Hamza Yerlikaya’ya da onun itibarı açısından yanlıştır. Ben onun yerinde olsaydım kabul etmezdim. 

RTÜK Başkanı dördüncü maaşını alacak. Öncelikle bu gayretullaha dokunur. 

Doktor olup, ekonomistler iş bulamazken, intihar eden babalar varken 4 maaş 5 maaş böyle bir aç gözlülük olabilir mi? 

Bu sistemlere deniliyor ki, sultancıl yönetimler. Ulufe dağıtıyor arkadaşımız. Padişahın ulufeleri.


Ebubekir Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyeliği ve Wushu Kung-fu Federasyonu Asbaşkanlığı görevini yürütüyor. 

“Muhalefet ‘erken seçim istiyoruz’ demedi” 

“Muhalefetten herhangi bir Genel Başkan çıkıp ‘biz erken seçim istiyoruz’ demedi” ifadelerini kullanan Akşener, “Ben Bahçeli’nin beyanatlarını okuyorum şaka gibi. Kendileri söylüyorlar sonra kendileri hakaret ediyorlar. Benim öngörüm 2023’e kadar ekonomi sebebiyle erken seçim görmüyorum. Niye biz seçim istemekle suçlanıyoruz onu da anlamış değiliz” diye konuştu. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU