İçişleri Bakanı Soylu depremin sarstığı Bingöl’de

5,9’la sarsılan Bingöl’e giden Soylu helikopterle depremden etkilenen köyleri inceledi

Bakan Soylu, şu ana kadar bin 127 ağır hasarlı binanın tespit edildiğini söyledi / Fotoğraf: AA

Geçen hafta 5,9 büyüklüğünde depremle sarsılan Bingöl’e giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, helikopterler depremden etkilenen köyleri inceledi.

Depremin merkezi Karlıova ilçesinde muhtarlarla bir çadırda düzenlenen toplantıda bir araya gelen Soylu, burada yaptığı konuşmada, Bingöl’de yaşanan depremden hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve diğer yetkililerle bölgeye geldiklerini anlattı.

Deprem olur olmaz çadırların sevk edilmeye başlandığını, Kızılayın sıcak yemekleri intikal ettirdiğini belirten Soylu, arama kurtarma ekiplerinin depremin ilk anından itibaren bölgede olduğunu söyledi.

266 artçı deprem yaşandı

Şimdiye kadar 266 artçı deprem yaşandığını aktaran Soylu, "Bunların biri 5,6'ydı. O sabah biz de şehit korucumuzun cenaze namazını kılmak için bekliyorduk" diye konuştu.

Depremden sonra bütün kurumların koordinasyon halinde çalıştığını vurgulayan Soylu, arama kurtarmadan enkaz kaldırmaya, çadır kurulmasından sıcak yemek dağıtımına kadar her alanda çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüldüğünü, Türkiye Afet Müdahale Planı'na uygun olarak çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Deprem dolayısıyla 1387 personel ve 244 aracın hemen hizmete dahil olduğunu anlatan Soylu, şu ana kadar 2 bin 844 çadırın kurulduğunu aktardı.

Bakan Soylu, AFAD olarak 1 milyon lira acil ödenekten gönderdiklerine dikkati çekerek, "518 ağır ve yıkılmış olan yerlerin sahiplerine biner lira hemen teslim edildi. Yine burada yıkacağımız evinden eşyasını alamayacak olanlara toplam Elazığ ve Malatya köylerinde olduğu gibi 5 bin lira vereceğiz. Evi yıkılanlar, ağır hasarlı olup evden eşyasını alamayacaklarla ilgili, ağır hasarlı olup da eşyasını alanlara da 2 bin 500 lira vereceğiz. Elazığ ve Malatya'da hangi usulü yürüttüysek burada da aynı usulü gerçekleştireceğiz" dedi.


AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU