Bahçeli: MHP zamanında yapılacak seçimlere hazırlanacak

Erken seçim tartışmalarına karşı seçimin zamanında yapılacağını savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin kurultayı için ise 14 Mart 2021 tarihini işaret etti

Bahçeli: Hesap yapmayacağız, çetele tutmayacağız, açık aramayacağız, eksik araştırmayacağız, yangından mal kaçırma yüzsüzlüğüne kapılmayacağız. Siyasetimizi adam gibi yapacağız / Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından yazılı açıklamada bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik, siyasi ve toplumsal etkilerine değinen Bahçeli, virüsün yayılarak Türkiye'nin her açıdan kilitlenmesini ve yönetilemez hale gelmesini dileyenlerin deşifre olduğunu ileri sürdü.

Bahçeli'den muhalefete tepki

Bu zorlu günlerde iktidar hesabı yapmayı "ahlaksızlık" ve "kundakçılık" olarak niteleyen Devlet Bahçeli, "Özellikle bilinmelidir ki, siyaset hayatın gerçekleriyle bağını koparıp insanın haslet ve hassasiyetlerini dışladığı takdirde karmaşayı, kavgayı, içe dönük kutuplaşmayı tahrik ve teşvik edecektir. CHP’nin, İP’in, HDP’nin, diğer marjinal partilerin Korona günlerinde yaptığı maalesef budur" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, adından iftiharla bahsettirmiştir"

Koronavirüs ile mücadele başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkililere teşekkür eden Bahçeli, yabancı ülkelere yapılan yardıma da değindi:

Pek çok ülke KOVİD-19’a teslim olup süngüyü düşürmüşken Türkiye öne çıkmış, acziyet ve atalete prim vermemiştir. Sağlık diplomasisi aktif hale getirilerek yüze yakın ülkeye el uzatılmış, maske ve tıbbi malzeme yardımıyla Türkiye adından iftiharla bahsettirmiştir. Gelişmiş ülkelerde 65 yaş üzeri insanlar ölüme terk edilmişken, sağlık kuruluşları çöküşün kıyısına gelmişken, Türkiye her insanına kol kanat germiş, yurt dışında imdat çağrısı yapan vatandaşlarımıza da muhabbetle ulaşmıştır.

"Türkiye’de gerçek hasta muhalefettir, bu hastalığın adı da zillettir"

19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’na "hasta adam" yakıştırması yapanların amaçlarının ne olduğunun bugün çok daha net şekilde anlaşıldığını savunan MHP lideri, "Türk devleti diri, dik duruşlu ve çok güçlüdür. Geldiğimiz bu aşamada Türkiye’de gerçek hasta muhalefettir, bu hastalığın adı da zillettir" yorumunu yaptı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılında “Lider Ülke Türkiye”yi inşa etme vizyonu doğrultusunda bütün güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Bahçeli, geçtiğimiz gün başlatılan sınır ötesi operasyonu Pençe-Kartal ile teröre karşı mücadelenin de sürdürüleceğini kaydetti.

"Kıbrıs’ta kanlı ve hain oyun kuranlara..." 

Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de değinen Devlet Bahçeli,  egemenlik haklarını çiğneyenlere karşı tetikte olunduğunu belirterek, "Kıbrıs’ta kanlı ve hain oyun kuranlara karşı dikkatli ve uyanıktır. Bölgesel ve küresel güç odaklarının senaryolarına 83 milyon Türk vatandaşı tek nefes halinde cephe almış, tepki koymuş, adaletten ve meşru haklardan yana tavrını göstermiştir" yorumunu yaptı.

"Gizli görüşmelerle Kürdistan temeli kazdığını zanneden kim varsa tavsiyem, Türkiye’nin kudretini dikkate ve hesaba katmalarıdır"

Teröre karşı mücadele vurgusu yapan Bahçeli, sözlerini "Sınırlarımızın hemen dibinde kurdukları ihanet borsası aracılığıyla hunhar pazarlıklar yapan, gizli görüşmelerle Kürdistan temeli kazdığını zanneden kim varsa tavsiyem, Türkiye’nin kudretini dikkate ve hesaba katmalarıdır. Bölgemizde Türkiye’den habersiz bir kuşun havalanması artık imkânsızdır. Fırat’ın kıyısında canavarın kapmak için pusuya yattığı kuzunun güvenliği büyük Türk milletine emanettir. Suriye’de, Irak’ta, Lübnan’da, Libya’da istikrar ve barış ikliminin vasat bulması da yürekten dileğimizdir" ifadeleriyle sürdürdü.

"Partimizin 13. Olağan Büyük Kurultayı’nın 14 Mart 2021 tarihinde yapılması da görüşülmüş ve karara bağlanmıştır"

Yazılı açıklamasında erken seçimin gerçekleşmeyeceğini savunan Devlet Bahçeli, kurultay için ise 14 Mart tarihini işaret etti:

Partimizin 13. Olağan Büyük Kurultayı’nın 14 Mart 2021 tarihinde yapılması da görüşülmüş ve karara bağlanmıştır. Sırasıyla yapılacak ilçe ve il kongrelerimizin hazırlanmış takvimi de zamanı geldiğinde paylaşılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi algı operasyonlarına, batakhaneye dönen sosyal medya oyunlarına, ısmarlama ve ipotekli kamuoyu araştırma şirketlerine aldırış etmeden Cumhur İttifakı’nın itibar ve iradesiyle zamanında yapılacak seçimlere hazırlanacak, şeytana da külahını ters giydirecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU