İslamofobik tacize tanık olunca yapılması gereken 4 şey

Parisli çizer Marie Shirine Yener’in 2016’da hazırladığı ‘İslamofobik davranışla mücadele kılavuzu’ yeniden gündeme geldi

Rehberi hazırlayan Marie Shirine Yener, 2016'da The Independent'a verdiği röportajda, "Rehberin viral olmasından mutluyum ama tek üzüntüm şu ki Müslüman olsam bu kadar yayılmazdı" demişti

Narjas Zatat - The Independent

Yeni Zelanda'da 50 kişinin hayatını kaybettiği katliamın ardından, ‘İslamofobi’nin yükselişi tüm dünyada bir kez daha gündemin ilk sıralarını işgal etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

22 yaşındaki Fransız çizer Marie Shirine Yener’in 2016’da hazırladığı ‘İslamofobik davranışla mücadele kılavuzu’ da bu bağlamda yeniden gündeme geldi.

Yolculuk esnasında İslamofobik davranışlara maruz kalan Müslüman bir kadının resmedildiği kılavuzda, kadına yardım etmek için yapılması gerekenler gösteriliyor.

4 maddede özetlenen kılavuz şu şekilde:

1) Mağdura yaklaşın ve onunla konuşun

 

 

İslamofobik davranışı sergileyen ırkçı kişiyi görmezden gelin. Mağdura yaklaşarak, hatta mümkünse yanına oturarak onunla konuşmaya çalışın.

2) Havadan sudan konular açın

 

 

Hava durumu ya da sevdiğiniz bir film gibi genel bir konu seçin. Ayrıca giyim tarzına duyduğunuz hayranlığı gösterin. Bu, onun için güvenli bir alan yaratmanızı sağlar.

3) Tacizci uzaklaşana kadar yarattığınız güvenli alanı koruyun

 

 

Varlığını inkar etmeniz, tacizcinin takındığı tavrı zayıflatarak, mümkün olan en kısa sürede bu tutumdan vazgeçmesini sağlar. Ayrıca, orada olduğunuzu hissettirmek için sık sık mağdurun gözlerine bakmalısınız.

4) Tacizcinin uzaklaştığından emin olun

 


Saldırganın gittiğinden ve mağdurun güvende olduğundan emin olduğunuzda oradan ayrılabilirsiniz. Mağdura iyi dileklerinizi iletmeyi de unutmayın.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.indy100.com/article

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU