Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Maaşları faizsiz kurumlar aracılığıyla ödemeye başladık

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş'ın öncülüğünde faizle mücadele kapsamında personel maaşlarının faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödenmesine yönelik çalışma tamamlandı

Ali Erbaş / Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ilk etapta kurum maaş ödeme protokolleri sona eren merkez ve bazı taşra teşkilatlarındaki personelin maaşları, faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödenmeye başlandı.

İl müftülükleri, halen devam eden kurum maaş ödeme protokollerinin sona ermesinin ardından maaş ve ücretlerin hangi kurum aracılığıyla ödeneceğine karar vermesiyle birlikte 150 bini aşkın din görevlisi maaşlarını faizsiz finans kurumları üzerinden alacak.

“İslam’ın Haram kıldığı ve sömürü aracı”

Sosyal medya hesabı üzerinden personellerinin maaşlarının faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başladıkları bilgisini paylaşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

İslam’ın haram kıldığı ve haksız kazanca yol açarak büyük bir sömürü aracı olan faizle mücadele noktasında, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak personelimizin maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başladık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin de yaptığı açıklamada, diyanetin manevi ve ahlaki konularda topluma rehber olma misyonuna sahip olduğunu söyledi.

Bilgin, faizsiz finans kurumlarının temsilcilerinin de yer aldığı komisyonla 2 kez toplantı yapıldığını kaydetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU