Barlas: 15 Temmuz darbe girişiminin en hayırlı sonucu Cumhur İttifakı’dır

“AK Parti ve MHP Türkiye'nin yarına dönük projelerinin güvence altında bulunmalarını da sağlıyor”

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, 248 vatandaşın hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı 15 Temmuz darbe girişiminin “en hayırlı sonucunun AK Parti ile MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı olduğunu” söyledi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında 15 Temmuz için şunları yazdı:

15 Temmuz 2016'daki FETÖ'cü darbe girişimi, ülkenin bütünlüğünü hedef almıştı... Bu girişimi tezgahlayanların hiç hesap etmedikleri bir sonuca dayandı olaylar. Hem sivil halkın artık darbelere izin vermeyeceği anlaşıldı... Hem de ülkenin bütünlüğünü siyasi açıdan güvenceye alan Cumhur İttifakı kuruldu.

“AK Parti ile MHP'nin bilinçli şekilde ve hiçbir boşluk bırakmadan dayanışma halinde olmaları, Türkiye'nin yarına dönük projelerinin güvence altında bulunmalarını da sağlıyor” diyen Barlas, şu ifadeleri kullandı:

Örneğin Türkiye, önceki gece saatlerinde Kuzey Irak'ın Haftanin bölgesine kara harekatı başlattı. PKK'lı teröristlerin inlerine yönelik düzenlenen dev operasyonun koordinasyonunu yürüten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "Türk komandosunun gücünü o dağlarda bir kez daha göstereceğinize, daha önce yazdığınız destanları yazacağınıza inanıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU