Florida'daki bar ve restoranlar açıldıktan yalnızca bir hafta sonra kapandı

Eyaleti ikinci koronavirüs dalgasının vurmasıyla birlikte, Jacksonville Beach'teki işletmeler faaliyeti durdurdu

19 Nisan’da çekilen bu fotoğraf, Jacksonville’de sahilde dolaşan insanları gösteriyor (Reuters)

Küresel Kovid-19 salgınının Florida'daki bar ve restoranları kapanmaya zorlamasından üç ay sonra, yeniden açılan bazı işletmeler eyaletteki vaka sayıları sıçrama yapınca bir hafta içinde tekrar kapandı.

Florida'nın kuzey ve merkez bölgelerinde en az 6 bar, yeni Kovid-19 vakası sayılarının pazar günü zirveye çıkmasıyla birlikte, tekrar kapandıklarını duyurdu.

Eyaletin sağlık birimi, o günden beri iki gün üst üste 2 binin üstünde yeni teyitli vaka kaydetti. Bu, salgının başladığı mart ayından beri eyaletin vaka rekorunun kırıldığı anlamına geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu duyuru, Vali Ron DeSantis'in yeniden açılma planı uyarınca Florida'nın barlar, sinemalar ve dövme dükkanlarının bazı kısıtlamalarla müşteri kabul etmesine izin veren ikinci açılış aşamasından yaklaşık bir hafta sonra geldi.

Yine de Florida'da Kovid-19 yayılımının artması, bazı işletmeleri kapanmaya zorladı.

Jacksonville Beach'te bir bar, müşterilerinin bir kısmının Kovid-19 pozitif çıkmasıyla tekrar kapanmak zorunda kaldığını pazar günü açıkladı.

Yerel haberlere göre, Wreck Tiki Lounge'un sahibi Fernando Meza Facebook'ta şu ifadeleri kullandı:

İşletmemizi ziyaret eden müşteriler arasında Kovid-19 testleri pozitif çıkanlar olduğu bilgisi geldi.
Barı sterilize etmek ve çalışanlarımızı teste yollamak için önümüzdeki birkaç gün kapalı olacağız.

Bölgedeki işletmelerden Lynch's Irish Pub da işletmede 15 kişiye Kovid-19 bulaşmasının ardından hafta sonu kapandığını duyurdu.

Virüse yakalananlar arasındaki bir kadının pazartesi günü Action News Jax'e söylediğine göre, 6 Haziran'da barda buluştuktan sonra testleri pozitif çıkan 15 kişinin tamamı arkadaşmış.

Lynch's Irish Pub, barın 5 Haziran'da açılmasının ardından 49 çalışandan 7'sinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ayrıca yerel haber kuruluşuna açıkladı. İşletme şu an mekanın sterilize edilmesi için kapalı.

Action News Jax, Jacksonville Beach'te aralarında Tavern, The Wreck, Lynch’s Irish Pub, The Wine Bar, Mellow Mushroom ve Graffiti Burger'ın da olduğu en az 6 işletmenin pazartesi kapalı olduğunu kaydetmişti.

Florida, Altamonte Springs'deki bir başka bar da cuma günü Kovid-19 vakaları nedeniyle kapanmak zorunda olduğunu açıklamıştı.

Newsweek, Kiwi's Pub & Grill'in Facebook sayfasından şunların paylaşıldığını kaydetti:

Kiwi's'in şu andan itibaren geçici olarak kapalı olacağını söylemekten üzüntü duyuyorum. Bugün 6 farklı kişi bize koronavirüse yakalandıklarını ve geçen hafta içinde Kiwi's'de bulunduklarını söyledi.
Bu adım biraz abartılı gelebilir ama çalışanlarımız ve müşterilerimizin sağlığını riske atmayacağız.

An itibarıyla Florida'nın mart ayından beri toplam vaka sayısı neredeyse 76 bine ulaştı. Bu sayı, 2 bin 587'yle en yüksek günlük yeni vaka artışının kaydedildiği cumartesi gününü de kapsıyor.

Donald Trump yazın gerçekleşecek Cumhuriyetçi Parti kongresini Florida eyaletinde toplamayı planlarken, Vali deSantis pazar günü yeni koronavirüs endişelerine açıkça karşı çıktı.

DeSantis, "İnsanların bugün test edilenlerle, o dönemde de zirvelerin görüldüğü Mart'ta ve Nisan başında test edilenler arasındaki farkı anlamasının önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU