93 yıllık otomotiv devinden sert karar: 4 binden fazla çalışan işten çıkarılacak

Dünyanın en büyük 20 otomotiv şirketlerinden Volvo, “beyaz yaka” pozisyonlarında çalışan 4 bin 100 kişinin işine son veriyor. Şirketin toplam istihdamı ise 100 binin üzerinde

Merkezi İsveç'in Göteborg kentinde yer alan Volvo'nun TIR ve kamyon talebi çok sert geriledi/ Fotoğraf: Reuters

1927’den bu yana faaliyet gösteren, İsveç’in en önemli markalarından Volvo, koronavirüs salgınının verdiği ekonomik zarar nedeniyle 4 bin 100 çalışanı ile yolları ayırıyor. 

Otomobil ve kamyon üreticisi Volvo’dan yapılan açıklamada talebin koronavirüs nedeniyle çok sert düştüğü ve 2020’nin ikinci yarısında çıkarılacakların beyaz yakalılardan oluşacağı belirtildi. 

İşten çıkarmaların yüzde 15’i danışmanları, bin 250’si ise İsveç’te görev yapanları kapsayacak. 

104 bin kişiyi istihdam eden Göteborg merkezli şirket, nisanda yaptığı açıklamada şubat-mart arası kamyon talebinin yüzde 75 düştüğünü açıklamıştı. Sonrasında ise negatife düştü. 
 

Martin Lundstedt.jpg
Martin Lundstedt, 2015'ten bu yana Volvo'da CEO'luk görevini yürütüyor/ Fotoğraf: Reuters


Volvo CEO Martin Lundstedt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Korona pandemisi ve küresel çapta alınan önlemler sektörü şiddetli şekilde etkiledi. Düşük talebin devam edeceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla organizasyonumuzu buna göre ayarlamalıyız” dedi. 

İsveç menşeili ancak Alman Volkswagen grubuna ait , kamyon, otobüs ile deniz ve endüstriyel motorları üreticisi Scania da haziran başında yaptığı açıklamada işten çıkarmalara gideceklerini duyurmuştu. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU