Kovid-19 vakalarında "2 bin" endişesi: Sokağa çıkma yasakları gelebilir

1 Haziran'da kaldırılan kısıtlamaların ardından Türkiye'deki koronavirüs vakaları tekrar bin 500'lü rakamlara ulaştı

Fotoğraf: AA

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında kısmi olarak uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasının ardından vaka sayılarında artış başladı. Hükümetin günlük 2 bin vaka rakamını kritik olarak gördüğü, bunun aşılması durumunda yeni yasakların gündeme gelebileceği belirtildi.

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre hükümet, vaka sayılarındaki artış sürdüğü takdirde Bilim Kurulu üyelerinin önerilerini ele alarak, bölgesel yeni yasakları hayata geçirmeyi değerlendiriyor.

Değerlendirme toplantılarında salgındaki vaka gerilemesinin son 8 günde kesintiye uğradığı, yüzde 30’a inmesi gereken gerilemenin, tam tersi artışa yöneldiği ifade ediliyor. Artışın bu hafta içinde 2 binli rakamlara ulaşacağı, bunu aşması durumunda da yeni önlemlerin alınması gerektiği belirtiliyor.

Haberde bölgesel olarak hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirilmesi, asker uğurlamasında olduğu gibi kalabalıklarla yapılan tüm aktivitelerin yasaklanması, maske takmayanlara ceza verilmesi gibi kısmi yasaklara dönülebileceği kaydedildi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU