Avrupa aylar sonra hava trafiğini açıyor: Yaz sezonunun bir kısmı kurtarılabilir

Brüksel Havalimanı'nın faaliyetlere yeniden başlamasının ardından günlük 60 uçuş gerçekleşeceği tahmin ediliyor

Fotoğraf: Reuters

Bazı Avrupa ülkeleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 3 ay önce yasaklanan yurt içi ve yurt dışı seyahat konusunda kısıtlamaları hafifletmeye başladı.

22 Schengen ülkesi ve buna ek olarak İzanya, Lihtenştayn, Norveç ve İsveç üç aydır hava trafiği hayati alanlar haricinde ulaşıma kapatılmıştı.

Avrupa Birliği (AB) İçişleri Komiseri Elva Johansson, geçtiğimiz hafta Schengen ülkelerini temmuz ayından itibaren kademeli olarak uçuş kısıtlamalarını kaldırmaya davet etmişti.

Söz konusu karar, Avrupa'daki seyahat ve turizm sektörü için yaz sezonunun bir kısmını kurtarabilir.

İspanya, bazı adalar haricinde yabancı turistlerin 21 Haziran'dan itibaren ülkeye giriş yapmasına izin verecek. Ancak diğer ülkelerde seyahat hakkı bulunan ve gitmek istenen ülkeye göre değişiyor.

İspanya'da genel izolasyon prosedürleri ve bazı kısıtlamalar devam edecek. Bunun yanında yeni çalışma yöntemleri benimsenecek. Bu da uçak seyahatlerinin pandemi öncesine dönüşünün hala uzak bir ihtimal olduğunu anlamına geliyor.

Avrupa Parlamentosu'nun verilerine göre salgın öncesi 1,7 milyonu işçi ve görevli olmak üzere günde 3,5 milyon kişi Avrupa içerisinde seyahat yapıyordu.

Belçika'nın başkentindeki Brüksel Havalimanı'nın faaliyetlere yeniden başlamasının ardından günlük 60 uçuş gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Bu, toplam sayı olan 600 uçuş kapasitesinin yüzde 10'una tekabul ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU