İçişleri Bakanlığı: Biri turuncu listede aranan 3 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Son iki günde Siirt, Faraşin bölgesi ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 7 olmuştur” dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı, Hakkari ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda biri turuncu listede aranan 3 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve jandarma komando birliklerinin katıldığı hava destekli operasyonda Faraşin bölgesinde 2 PKK’lının etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında ise, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen hava destekli operasyonda bir PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi

Açıklamada, "Diyarbakır'da etkisiz hale getirilen teröristin 1 milyon TL'ye kadar ödülle turuncu listede yer alan sözde Amed eyaleti maliye ve cephane sorumlusu 'Seyit Batman' kod adlı Ekrem İptaş olduğu tespit edilmiştir. Böylelikle son iki günde Siirt, Faraşin bölgesi ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen iç güvenlik operasyonlarında etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 7 olmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 3 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekatı bölgesinde, 3 YPG’linin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Terör örgütü PKK/YPG'nin huzur ve güven ortamını bozmaya dönük yeni sızma ve saldırı girişimleri önlendi. Barış Pınarı bölgesinde 3 PKK/YPG’li terörist, kahraman komandolarımız tarafından etkisiz hale getirildi" ifadeleri kullanıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU