Tenet oyuncusu sır gibi saklanan senaryoyu nasıl aldığını anlattı: Evimin kapısını açtım ve Nolan karşımdaydı

Tenet’in gösterim tarihi 31 Temmuz’a ertelendi

Christopher Nolan’ın ayrıntılarını sır gibi sakladığı yeni filmi Tenet’in senaryosunu oyuncularıyla paylaşma şekli, kişiye göre değişiklik göstermiş.

IndieWire’da yer alan habere göre Tenet oyuncularından Robert Pattinson geçen yıl konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada “senaryoyu okuması için bir odaya kilitlendiğini” söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nolan aynı sıkı denetimi filmin bir başka oyuncusu Kenneth Branagh için göstermemiş. 2017 yapımı Dunkirk’te birlikte çalışan Nolan ve Branagh arasında yeterli seviyede bir güven bağı kurulmuş olacak ki oyuncunun senaryoyu evinin konforunda okumasına müsaade edilmiş.

Ancak gece yarısı evine gelerek senaryoyu kendisine teslim eden kişi bizzat Nolan’ın kendisi olmuş.

Collider’a konuşan Branagh şunları söyledi:

Kapı çaldı. Gidip açtım. Karşımda duran Chris Nolan adlı uluslararası film yönetmeniydi. Kolunun altında bir zarf vardı ve ‘Senaryoyu sana teslim etmek için geldim’ dedi. Durum bundan daha kişisel bir hal alamazdı.

Branagh senaryo üzerine nasıl konuşacaklarını sorduğunda Nolan’ın şu yanıtı verdiğini söyledi:

24 saat sonra telefonla arayacağım ve konuşacağız.

Branagh, kimsenin herhangi bir şey imzalamadığını, karşılıklı güven üzerinden anlaştıklarını ekledi.

Robert Pattinson, geçen ay GQ’ya verdiği röportajda Tenet’le ilgili “söylemesi onaylanan tek şeyi” açıklamış ve karakterinin bir zaman yolcusu olmadığını belirtmişti. Pattinson, filmin konusunu açıklamakta zorluk çektiğini ifade etmişti.

Filmde Pattinson ve başroldeki isim John David Washington, III. Dünya Savaşı’nı önlemeye çalışan casuslar olarak karşımıza çıkacak.

Orijinal gösterim tarihi 17 Temmuz olan Tenet iki hafta ertelendi ve 31 Temmuz’da gösterime gireceği açıklandı. Bu haliyle de film, dünya çapındaki tecrit günlerinin başlamasından bu yana vizyona girecek en büyük yapım olarak öne çıkıyor.
 

Independent Türkçe, IndieWire

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU