Tom Cruise’un savaş uçağıyla tozu dumana kattığı anlar paylaşıldı: “Burada bilgisayar efekti yok”

Top Gun: Maverick'in Aralık 2020’de gösterime girmesi planlanıyor

Cruise, alçak-irtifa uçuş numaraları için donanmadan özel izin almıştı (IMDb)

Tom Cruise’un filmlerinde en zor aksiyon sahnelerine başvurma konusundaki kararlılığı artık bilinen bir gerçek.

Aktör orijinal filmden 30 yılı aşkın yıl sonra gösterime girecek Top Gun: Maverick’te sınırlarını biraz daha zorluyor ve filmdeki en zor uçuş sahnelerine kendisi imza atıyor.

Empire’da yer alan habere göre Top Gun: Maverick’ten paylaşılan yeni bir kamera arkası görüntüsü de bu durumu kanıtlar nitelikte.
 


“Burada bilgisayar efekti yok” notuyla paylaşılan videoda yere yakın şekilde hızla uçan bir savaş uçağının etrafta tozu dumana katıp kamera monitörlerini sarstığı ve teknik ekibin şaşkınlıkla tepki verdiği anlar görülüyor.

Tom Cruise’un bu alçak irtifa uçuş sahneleri için donanmadan özel izin aldığı belirtilmişti.

Yönetmen Joseph Kosinski şubatta EW’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Tom’un bu film için yapacağı bazı uç alçak-irtifa uçuş numaraları için donanmadan özel izin almak zorunda kaldık. Bu aklımıza gelen en ekstrem uçuş kesitlerinden biriydi. Buna ek olarak uçak gemisinden gerçek bir kalkış ve iniş sahnesi. Bunu daha önce bir filmde yapabilen olmamıştı. Tom aklındaki tüm havacılık hayallerini gerçekleştirme fırsatı buldu.

Ocak ayında Empire’a konuşan Tom Cruise da, mümkün olduğunca gerçek uçaklarla çekim yapmak istediğini söylemişti. Oyuncu sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Stüdyoya dedim ki, ‘Bu filmin ne kadar zorlu olacağını bilmiyorsunuz. Bunu daha önce kimse yapmadı. Havada geçen bir sahne daha önce hiç bu şekilde çekilmedi. Dürüst olmak gerekirse tekrarı da olur mu bilmem.

Yapımcı Jerry Bruckheimer da Tom Cruise’un, rol arkadaşlarını Top Gun: Maverick’teki rollerine hazırlanmaları için sıkı bir eğitime soktuğunu açıklamıştı.

Jerry Bruckheimer, Yahoo’ya verdiği röportajda bu süreci şöyle anlatmıştı:

Oyuncuları, çekimler sırasında F/A-18 uçaklarında deneyimleyecekleri G-kuvvetine alışmaları için üç aylık, meşakkatli bir sürece soktu. Süreç bu genç oyuncuları zorladı çünkü gözleri bağlı şekilde bir su tankına koyulup ters çevrilecekleri ve çıkış yolu bulacakları suda hayatta kalma eğitimi de almaları gerekti. Tom da bire bir aynı hazırlıklardan geçti! Bana hazırlık sürecini aynı 22 yaşındaki birinin yapacağı gibi tamamladığını söylediler, bu işte bu denli iyi.

Yeni film Tom Cruise’un karakteri Pete “Maverick” Mitchell’ı, bir grup genç havacıyla bir araya getirecek. Bunlardan biri de Maverick’in eski dostu Goose’un oğlu olacak.

Merakla beklenen devam filminin bu ay gösterime girmesi bekleniyordu ancak yapım pandemi nedeniyle yeni gösterim tarihini Aralık 2020 olarak belirledi.
 

Independent Türkçe, Empire

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU