Güvercinin Kanatları'ndan Bisiklet Hırsızları'na ölmeden önce izlemeniz gereken 20 film

Sinema salonunun karanlığında yüzlerce seyirciyle birlikte filmin akışında kaybolduğumuzda yaşadığımız duygusal etkiyi halen filmlerden başka hiçbir şey veremiyor

Güvercinin Kanatları (The Wings of the Dove) - 1997

Helen O'Hara & Patrick Smith - The Independent 

Efsanevi film eleştirmeni Roger Ebert, filmi “tüm sanatlar arasında en güçlü empati makinesi” olarak nitelendirdi. Sinema bize bütünüyle başka bir gerçekliğe dalmaya, neredeyse beden dışı bir deneyimle başkalarının hayat ve deneyimlerini tecrübe etmeye imkan tanıyor.  

Ancak, filmlere çok sık konu olan bir karakterin dediği gibi, büyük güçler büyük sorumluluk gerektirir ve en iyi filmler ise bu gücü bize yardımcı olmak için kullanır.

Yüksek dozlarda aksiyon, korku veya maceranın boca edilmesiyle günlük sorunlarımızı küçük gösteren filmler kendi hayatlarımızdan birer kaçış sunabilir.

Endişelerimizde yalnız olmadığımız hissini vermek ve bizleri bağlayan konuları bulmak için duygularımızı incelemek suretiyle yaşamlarımızı daha insani bir ölçekte yansıtabilir.

Ya da gerçek hayatta felaketlerle karşılaşmamamız için bir ilişkinin veya cinayet planının sonuçlarını gözler önüne sererek kendi yaşamımıza dair olasılıkları ortaya koyabilirler. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sinema tarihi bir asırdan daha eski ve günümüz yüksek kaliteli televizyonları ve video oyunlarıyla olan rekabet düşünüldüğünde, 1930'ların altın çağındaki seyirci rakamlarına hiçbir zaman ulaşamayabilir.

Yine de sinema salonunun karanlığında yüzlerce seyirciyle birlikte filmin akışında kaybolduğumuzda yaşadığımız duygusal etkiyi halen filmlerden başka hiçbir şey veremiyor.

İşte aklımızı başımızdan alan en iyi 20 film:
 


 


 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU