MetroPOLL Araştırma Şirketi CEO'su Sencar: Muhalefet iktidarın kendilerine çizdiği oyun alanının dışına çıkamıyor

Sencar, Türkiye’de muhalefetin iktidara cevap veren konumda olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

Metropoll Araştırma Şirketi’nin CEO’su Özer Sencar, AK Parti’nin oyunun 18 yıl sonra ilk kez yüzde 30.7’ye gerilediğini ancak buna karşılık muhalefet partilerinde bir yükseliş kaydedilmediğini söyledi.

 

CHP İstanbul Milletvekili Prof. İbrahim Kaboğlu’nun "Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da, Ayasofya da müze olarak korunmalı, hatta Sultanahmet de müze olmalı. Çünkü insanlığın ortak mirası bunlar. Anasayasamız 63. maddede bunu öngörüyor ve esasen laik Türkiye Cumhuriyeti'nin evrensel değerleri benimsemesi açısından da dünya ölçeğinde bunlar mirastır" şeklindeki ifadesini hatırlatan Sencar, şu ifadeyi kaydetti: 

İşte bu en söylenmemesi gereken sözdür. CHP’nin oyunu artıramamasının kanıtıdır.

Sencar’ın RS FM’de ‘Atilla Güner’le Akşam Postası’na yaptığı açıklamaların bir bölümü şöyle:

AK Parti’nin oyu son yılların en düşük seviyesinde. Ama iktidar sorunu kadar Türkiye’de bir muhalefet sorunu da var. İktidarlar yaşanan sorunları görünmez kılmak için değişik konuları ortaya atıp muhalefeti onlarla meşgul ederler. AK Parti iktidarları bu konuda son derecede başarılıdır. Muhalefet kendisi gündem oluşturamıyor. Asıl sorunların konuşulmasını iktidar başarılı bir şekilde önlüyor. Muhalefet iktidarın kendilerine çizdiği oyun alanının dışına çıkamıyor. Sürekli muhalefet iktidara cevap veren konumunda. Halbuki olması gereken şey iktidarı kendisine cevap vermeye zorlamasıdır. Ama Türkiye’de muhalefet bunu yapamıyor. CHP oyunu yükseltemez diye bir şey yok sadece bunu becerememesi var.

 

RS FM

DAHA FAZLA HABER OKU