Gazeteci Müyesser Yıldız tutuklandı, İsmail Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Yıldız ve E.B, Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanırken, Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Fotoğraf: Twitter

"Siyasal ve askeri casusluk" soruşturması kapsamında gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile astsubay E.B. tutuklandı.

TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ise serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 8 Haziran'da gözaltına alınan gazeteciler Dükel ve Yıldız ile astsubay E.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Burada Terör Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz tarafından sorgulanan gazeteciler ile astsubay, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yıldız ve E.B, Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanırken, Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“İsnat edilen suçlamaya kanıt iki haber”

Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, tutuklama kararının ardından Yıldız’a isnat edilen suçlamaya kanıt olarak ise iki haberi sunulduğunu açıkladı.

Oda TV’nin aktardığına göre bu içerikler “Kim bu Hafter'le görüşen Türk komutanlar” ve “Libya'ya hangi komutan gitti... Yerine kim geldi” başlıklı iki haberi oldu.

Avukat Tokatlı, “soruşturmanın arkasında FETÖ organizasyonu olduğunu” öne sürerek, “Soruşturmanın temel amacı da Müyesser hanımın dijital arşivlerine ulaşmaktı” ifadelerini kullandı.

Tokatlı şunları kaydetti:

O iki haberin bir tanesi General Hafter ile birlikte görüldüğünü yazdığı iki tane FETÖ’cü general diğeri de Libya’ya görevlendirilen bir Korgeneral ilgili haber. O da atama emri daha önceden ifade edilmiş gizli olmadığı bir haber. Biz bu iki haberin nasıl bu ülkenin gizliliğini ihlal ettiğini, nasıl ulusal çıkarları zedelediğini anlamak mümkün değil.

Haberlere erişim yasağının getirilmediğini aktaran Tokatlı şu ifadeleri kullandı:

Madem ki bu haberler bu kadar gizliydi o zaman bunların bir erişim yasağı olmalıydı. Ama bunları ben mahkemede cep telefonumdan açarak okuyabildim. Anladığımız kadarıyla bizdeki karar şudur ki bu yeni bir FETÖ olayıdır. Temel amacı da Müyesser hanımın dijital arşivlerine ulaşmaktır. Çünkü Müyesser hanımın biz dijital arşivlerine baktığımızda 15 Temmuz darbe davalarının hepsine iştirak ettiği için o davaların ek klasörlerinde duruşmalarında elde edilen bilgilerin kripto darbecilerin ve kripto FETÖ’cülerin açığa çıkma telaşıyla kotardıkları yargının, polisin, askerin içerisindeki kripto elemanlarıyla kotardıkları bir soruşturmadır bu.  

 

Independent Türkçe, AA, Oda TV

DAHA FAZLA HABER OKU