TBMM’den Kovid-19 açıklaması: 9'u Meclis personeli toplam 10 kişinin testi pozitif çıkmıştır

Başkanvekili Erdoğmuş, koronavirüs tespit edilen 10 kişiden 7'sinin tedavisinin tamamlandığını ve görevlerine başladığını açıkladı

Fotoğraf: AA

TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde Meclis’te tespit edilen salgın vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salgının başlamasından itibaren 9'u Meclis personeli toplam 10 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ifade eden Erdoğmuş, bu kişilerden 7'sinin tedavisinin tamamlandığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda açıklama yapan Erdoğmuş şunları kaydetti:

Salgın sürecinin başladığı tarihten bu yana TBMM'de çalışan 9'u TBMM personeli toplam 10 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıkmıştır. Bu kişilerden 7'sinin tedavisi tamamlanmış, kendileri görevlerine başlamıştır. Biri TBMM'de çalışan bir televizyon kameramanı olmak üzere toplam 3 kişinin ise tedavi süreci devam etmektedir. Tespit edilen bütün vakalarda gerekli tedbirler alınmış, testi pozitif çıkan kişilerle temas ihtimali olan herkes teste tabi tutulmuş ve takip edilmiştir. Bunların dışında bir vaka tespiti yoktur.

Genel sekreterlik katının karantinaya alındığını iddia edilmişti

Dün, Meclis Genel Sekreterlik'in bulunduğu katta görevli bir personelde Kovid-19 tespit edildiği iddiaları haberlere yansımıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuya ilişkin yapılan TBMM’den yapılan açıklamada, Mecliste düzenli olarak yapılan Kovid-19 testleri sonucunda, Genel Sekreterlik'te çalışan bir personelde virüs tespit edildiği ve söz konusu personelin ev karantinasına gönderildiği kaydedilirken, sekreterliğin karantinaya alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU