Neymar yine saha dışı olaylarıyla gündeme geldi: Bu kez homofobik söylem ve ölüm tehdidi ile suçlanıyor

Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Neymar, yine saha dışı bir olayla gündemde yer aldı. Brezilya'da Agripino Magalhes isimli LGBT üyesi, Neymar hakkında homofobik söylem ve fiziksel şiddet suçlamasında bulundu

Neymar, 2019'da cinsel tacizle suçlanmıştı / Fotoğraf: AFP

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint-Germain'de forma giyen Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, saha içinde elde ettiği başarılar kadar saha dışı olaylarıyla da gündemdeki yerini koruyor.

Geçen yıl hakkında cinsel taciz iddiasıyla suçlamalarda bulunulan Neymar, bu kez homofobik söylem ve fiziksel şiddet suçlamasıyla karşı karşıya.

İddiaya göre Neymar'ın annesi Nadine Gonçalves'in sevgilisi Tiago Ramos, geçtiğimiz günlerde evlerinde şiddetli bir tartışma yaşadıktan sonra hastanelik oldu.

 

Neymar-AFP.jpg
Neymar, bu sezon PSG ile Ligue 1 şampiyonluğuna ulaştı / Fotoğraf: AFP

 

Tartışma sonrası 23 yaşındaki Tiago Ramos'un yaralandığını bildirilerek eve ambulans çağrıldı. Cama yumruk atan ve ciddi şekilde yaralandığı ileri sürülen Ramos'un koluna cam kesikleri sebebiyle 12 dikiş atıldı.

Brezilya polisi, yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatırken, ifade veren çift ise olayı bir ev kazası olarak tanımladı.

Olay sonrası Neymar'ın arkadaş grubunda paylaştığı iddia edilen bir ses kaydı ortalığı karıştırdı.

Söz konusu ses kaydında bir arkadaşı Neymar'a "Onu öldürmemelisin ama ona bir şey yap" dediği, bir diğer arkadaşının ise kimden bahsettikleri sorulduğunda Neymar'ın "Annemin erkek arkadaşı olacak o küçük i..e" dediği ileri sürüldü.

Bu olayın ardından Agripino Magalhes isimli bir LGBT aktivistinin polise giderek Neymar hakkında homofobik söylem ve ölüm tehdidi suçlamasında bulunduğu öğrenildi.

 

Neymar - Reuters.JPG
Neymar'ın ismi Barcelona ile anılıyor / Fotoğraf: Reuters

 

Agripino Magalhaes'in ayrıca, Neymar'ın sözlerinin bütün eşcinselleri küçük düşürdüğünü hatta bir nefret suçu olduğunu savundu.

AFP'de yer alan habere göre, Sao Paulo savcılığı, bu şikayetin kendilerine iletildiğini doğrularken, Neymar’ın iletişim ekibi ise şikayet hakkında yorum yapmamayı tercih etti.

Magalhes'in Neymar ve arkadaşlarının Twitch üzerinden yaptığı sohbetin ses kaydını da polise verdiği, bu kayıtta Neymar'ın Ramos hakkında homofobik söylemlerde bulunduğu ve yaşananların bir kaza olmadığını söylediği öne sürüldü.

Annesine mutluluklar dilemişti

Brezilyalı yıldızın 52 yaşındaki annesi Nadine Gonçalves 2016'da 25 yıllık eşinden boşanmasının ardından geçen nisan ayında profesyonel video oyuncusu olan aynı zamanda modellik yapan 22 yaşındaki Tiago Ramos ile sevgili olduğunu açıklamıştı. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O inexplicável não se explica, se vive... 

Nadine Gonçalves (@nadine.goncalves)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Nadine Gonçalves, Instagram hesabından Tiago Ramos ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşmış, Neymar da fotoğrafın altına "Sen mutlu ol anne" yorumunu yapmıştı.

Cinsel tacizle suçlandı

2017'de 222 milyon euro bonservis bedeliyle Barcelona'dan PSG'ye transfer olan ve o günden sonra tüm medyanın ilgisini üzerine çeken Neymar, Haziran 2019'da cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Brezilya'da ismini açıklamak istemeyen bir kadın, Neymar'ın kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

İddiayı ortaya atan ve ismi Najila Trindade olduğu öğrenilen kadın, yıldız futbolcuyla Instagram'da tanıştığını ve daveti üzerine 15 Mayıs'ta Paris'e seyahat ettiğini söyleyerek olayın orada yaşandığını ileri sürdü.

 

Neymar1 - AP.jpg
2017'de 222 milyon euro bedelle PSG'ye transfer olan Neymar'ın güncel piyasa değeri 82 milyon 700 bin euro / Fotoğraf: AP

 

Najila Trindade, Neymar ile bir otel odasında buluştuğunu, Brezilyalı futbolcunun sarhoş olduğunu ve kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, tecavüz suçlamasını kesin bir dille reddederek, yaşananların komplo olduğunu savundu. Kişisel Instagram hesabından bir video yayınlayan Neymar, iddianın sahibi kadınla Whatsapp yazışmalarını yayınladı. Neymar gösterdiği mesaj ve fotoğraflarla tecavüz iddiasının yalan olduğunu öne sürdü.

Tecavüzle suçlanan Neymar, Brezilya'nın Sao Paolo şehrinde polis merkezinde ifade verdi. 

14 Haziran'da polis merkezinde verdiği ifadenin ardından kameraların karşısına geçen Neymar, kendisine destek olanlara teşekkür ederek şöyle konuşmuştu: 

Gerçek er yada geç ortaya çıkacak. Tek arzum bu davanın en hızlı şekilde kapanması.

Soruşturmayı yürüten savcı Flavia Merlini, "Neymar, tüm suçlamaları reddetti, tüm soruları tatmin edici şekilde cevapladı. Bundan sonra soruşturma tamamlanana kadar gerekli tedbirler alınacak. Gizli bir soruşturma olduğu için tedbirler hakkında detay veremem" açıklamasında bulundu.

8 Ağustos'ta görülen karar duruşmasında hakim Ana Paula Vieira de Moraes, savcı tarafından talep edilen takipsizlik kararını kabul ederek davayı kapattı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU