Babası Haydar Baş’ın yerine parti başkanlığına gelen Hüseyin Baş'tan Deniz Gezmiş’li mesaj

Babası Haydar Baş’ın vefatının ardından BTP Genel Başkanlığı’na gelen oğlu Hüseyin Baş, “"24 yaşında kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına adıyorum diyen Deniz Gezmiş gibi ben de kendimi 29 yaşında Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına adıyorum" dedi

Hüseyin Baş ilk mesajını Deniz Gezmiş'in sözleriyle verdi / Fotoğraf: BTP Basın

Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) Genel Başkanı  Haydar Baş’in geçen haftalarda Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Baş’ın vefatının ardından genel başkanlığa getirilen 24 yaşındaki oğlu Hüseyin Baş ilk defa basının karşısına çıktı.

BTP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki basın toplantısında ilk olarak babasını anan Hüseyin İnan, Türkiye’deki devrimci hareketin sembol isimlerinden olan ve 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş’in ölmeden önce sarfettiği sözlerine atıf yaparak, şu mesajı verdi:

24 yaşında kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına adıyorum diyen Deniz Gezmiş gibi ben de kendimi 29 yaşında Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına adıyorum. Bu noktada gençlere şunu söylemek istiyorum: "Bir hayalin var ve o hayali sizle birlikte gerçekleştireceğiz.

Partisi tarafından önerilen “Milli Ekonomi Modeli”nin krizden çıkış yolu olduğunu iddia eden Baş, “Vatandaşlık Maaşı” projesini anlattı.

Baş ayrıca  Milli Ekonomi Modeli’nin gereği olan vatandaşlık maaşı ile arka mahalle ve köylere sahip çıkacaklarını belirtti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU