İYİ Parti'nin Ayasofya önergesine AK Parti ret oyu verdi

Son günlerde camiye çevrilmesi gündeme getirilen Ayasofya için AK Parti’den açıklama geldi. Mehmet Muş, "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak" dedi

Ayasofya'nın cami olarak hizmet verilmesine ilişkin teklif, TBMM'de reddedildi / Fotoğraf: AA

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu tarafından gündeme getirilen “Ayasofya’nın cami olarak hizmete sunulmasına” yönelik teklif, AK Parti’nin oylarıyla Meclis’ten reddedildiği açıklandı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya'nın ibadete açılması hakkında "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz. Ama Temmuz'da gerekli adımlar atılacak" açıklamasında bulundu.

 Muş, "Danıştay'ın 2 Temmuz'da vereceği kararın ardından gerekli adımları atacağız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından hazırlanan ve doğrudan TBMM Genel Kurulu’na getirilen Ayasofya'nın ibadete açılması konusundaki araştırma önergesi görüşüldü. 

Gerçekleşen görüşme sonrası önerge, oy çokluğuyla reddedildi. İYİ Parti’den de önerge ile ilgili bir açıklama geldi. 

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz ve İzmir Milletvekilimiz Müsavat Dervişoğlu tarafından "Ayasofya Cami’nin Müslümanlar için toplu ibadete açılması" amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan Araştırma Önergesi Ak Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oyları neticesinde kabul edilmemiştir" denildi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU