Ukrayna Devlet Başkanı, korkmadığını göstermek için Kovid-19’a yakalanmayı planladığını açıkladı: "Sonra vazgeçtim”

“Salgın başlangıcında insanlar depresyona girdi ve çok korktular. Biraz olsun rahatlamalarını istediğim için bunu yapmayı düşündüm”

Fotoğraf: AA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, korkmadığını halka göstermek için bilinçli olarak yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmayı planladığını ve sonra bu plandan vazgeçtiğini açıkladı.
Mart ayından beri salgın sebebiyle karantina uygulamasının sürdüğü Ukrayna’da Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ilginç bir konuyu gündeme getirdi.

Ukrayna basınına konuşan Zelenskiy, bu tehlikeli planı hükümet yetkilileriyle masada değerlendirdiğini belirterek şunları söyledi:

Virüsten korkmuyorum ve bu sürecin bir an önce geçmesini istiyorum. Korkmadığımı göstermek için de bilinçli olarak virüse yakalanmayı istedim ve bunu arkadaşlarımızla değerlendirdik. Salgın başlangıcında insanlar depresyona girdi ve çok korktular. Biraz olsun rahatlamalarını istediğim için bunu yapmayı düşündüm. Ancak birilerinin bunun gösteriş olduğunu düşünmemesi için vazgeçtim. Böyle bir şeyin sonucunda ailem de beni affetmezdi.

Ülke genelindeki koronavirüs vaka sayısı bugün itibarıyla 27 bin 856’ya, can kaybının ise 810’a yükseldi.

 

İHA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU