Elon Musk elektrikli otomobil üretimini artırmak için "Bristol'de dev fabrika açmayı düşünüyor"

Otomobil şirketinin CEO'su, İngiltere'nin güneybatısındaki devasa sahaya hızlı bir ziyarette bulundu

Elon Musk kısa süre önce ilk ticari uzay uçuşunu başarıyla gerçekleştirmişti (AFP)

Elon Musk, 2 Haziran'da bir tweet attı: "Bir süre Twitter'da yokum." Musk bu tweet'i Space X roketinin 60 yeni uydu fırlatmasından iki gün önce, Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot götüren ilk ticari uzay uçuşundansa hemen sonra attı. Hiçbir açıklama yoktu.

Ancak multimilyarder Tesla patronunun aslında Güneybatı İngiltere'deki Bristol şehrine ziyaret uçuşu yapmış olabileceği ortaya çıktı.

The Times'a göre, Space X'in kurucusu ve Tesla'nın CEO'su, elektrikli otomobil üretimi için olası yeni bir fabrikayı incelemek üzere özel jetiyle Luton havaalanına uçarak Birleşik Krallık'a hızlı bir ziyarette bulundu.

Musk'ın bir rokete bindiği ya da koronavirüsten korunmak için gizli bir sığınağa girdiğine dair internette dolaşan spekülasyonların ardından, Birleşik Krallık hükümetinin Uluslararası Ticaret Dairesi'nin son dönemde 4 milyon fit karelik (yaklaşık 3 milyon 716 bin kilometre kare) bir ticari arazi arayışında olduğuna dair daha ciddi söylentiler ortaya çıkmaya başladı.

Daha spesifik olarak, böylesine geniş bir arazinin elektrikli otomobil ve batarya üreten "dev bir fabrika" (gigafactory) olarak kullanabileceği düşünülüyor.

Tesla, Nevada'daki Reno şehrinin dışında zaten böyle bir binaya sahip. Tamamlanmamış olmasına rağmen bu bina, Tesla'nın Model 3 elektrik motorlarının ve pil paketlerinin yanı sıra, enerji depolama ürünlerini, ev tipi enerji pili Powerwall ve Powerpack'in ticari versiyonlarını üretiyor.

Tesla, ABD'deki bu dev fabrikanın tamamlandığı zaman dünyanın en büyük binası olmasını ve tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından güç almasını bekliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Property Week'e göre, Uluslararası Ticaret Dairesi, Britanya'daki yerel yatırım ortaklarına başvuruyor ve 130 dönüm veya daha geniş sahalar hakkında bilgi talep ediyor. Ve görünüşe göre bunu elektrikli otomobil üreticilerini cezbetme umuduyla yapıyor.

Dev fabrikaya ev sahipliği yapıp yapamayacağı konusunda son haftalarda görüşülen sahalardan birinin, Bristol yakınlarındaki 650 dönümlük Gravity olduğu bildirildi. Burası bir zamanlar bir BAE fabrikasına ev sahipliği yapıyordu.

Musk daha önce Birleşik Krallık'ı Avrupa'daki üretim yeri olarak görüyordu ancak daha sonra Brexit belirsizliğini gerekçe göstererek Almanya'da bir tesis kurmaya verdi.

Tesla, Berlin'in dışında yeni Model Y elektrikli aracının montajı için kullanılacak bir dev fabrika inşa etme sürecinde.

The Times'a göre Musk'ın özel jetinin Çarşamba öğleden hemen sonra Luton'a geldiği düşünülüyor. Musk muhtemelen daha sonra Gravity sahasını gezmek için helikopterle Güney İngiltere'yi geçti.

Musk'ın jeti, yerde sadece 19 saat geçirdikten sonr, Perşembe sabahı erken saatlerde Luton'dan havalandı.

Birleşik Krallık'ın yeni karantina yasaları 8 Haziran Pazartesi günü yürürlüğe girecek ve bu yasalar, yurt dışından gelenlerin kendilerini iki hafta tecride almasını gerektiriyor.

Gelenlerden kendilerini 14 gün boyunca tecride alacakları bir adres bildirmeleri istenecek. Bu bilgilerin yer aldığı formu doldurmayan gezginler, 100 sterlinlik (yaklaşık 857 TL) para cezasına çarptırılabilir.

Hükümet, insanların kurallara uyup uymadığını kontrol etmek için sürpriz ziyaretler yapılacağını ve kurallara aykırı davrandığı tespit edilenlere bin sterline (yaklaşık 8 bin 574 TL) kadar para cezası uygulanabileceğini söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

DAHA FAZLA HABER OKU