Raheem Sterling, ırkçılık karşıtı protestolara destek verdi: Bu barışçıl harekete devam edilmelidir

Manchester City'nin yıldızı Raheem Sterling, Birleşik Krallık'taki ırkçılık protestolara, Şu anda savaştığımız tek hastalık ırkçılık. Bu yıllar boyunca olan bir şey. Bunu durdurmak için bir çözüm bulmak istiyoruz" diyerek destek verdi

Raheem Sterling / Fotoğraf: Reuters

ABD’nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine tepkiler dünyanın birçok ülkesinde sürüyor.  

George Floyd'un öldürülmesiyle ABD'nin ardından Birleşik Krallık'ta da başta başkent Londra olmak üzere, Manchester, Wolverhampton, Nottingham, Glasgow ve Edinburgh'da büyük protestolar düzenlendi.

Hükümetin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehdidi nedeniyle toplu bulaş uyarıları yapmasına rağmen binlerce insan, protestolara katıldı.

Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Raheem Sterling, ülke genelinde düzenlenen ırkçılık karşıtı protestolara destek verdiğini açıkladı. 

BBC'ye konuşan Raheem Sterling, ülkesindeki protestoları "Şu anda savaştığımız tek hastalık, ırkçılık" sözleriyle destekledi.

Yüzyıllardır süren ırkçılık sorunu nedeniyle insanların yorulduğunu ve değişime hazır olduğunu belirten İngiliz oyuncu, artık konuşmaktan daha fazlasının yapılması gerektiğini kaydetti. 

Kovid-19 gibi ırkçılığı da durdurmak istediklerini belirten Sterling, şöyle konuştu:

Tıpkı pandemi gibi, bunu durdurmak için bir çözüm bulmak istiyoruz, protestocuların yaptığı şey bu. Adaletsizliği durdurmak için bir çözüm bulmaya çalışıyorlar ve davaları için savaşıyorlar. Kimseye zarar vermedikleri ve mağazalara girmedikleri sürece bu barışçıl harekete devam edilmelidir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

George Floyd'un ABD'de elleri kelepçeli olarak yere yatırıldığı sırada ensesine diziyle bastıran bir polis tarafından öldürülmesinin ardından ulusal ve uluslararası alanda birçok protesto gösterisi düzenlendi.

Türkiye'den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor, Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Chelsea, Bundesliga ekipleri Bayern Münih, Schalke 04 ve Borussia M'gladbach gibi kulüpler tepki göstermişti.

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp da protestolara destek verenler arasında yer adlı.

 

 

Ayrıca, dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods, Gregg Popovich, Michael Jordan, LeBron James, Earvin Magic Johnson, Golden State Warriors'ın başantrenörü Steve Kerr, Bradley Beal, Stephen Jackson, F1 pilotu Lewis Hamilton, eski Amerikan futbolcusu Colin Kaepernick, kadın tenisçiler Coco Gauff, Serena Williams, Naomi Osaka, ünlü boksör Floyd Mayweather, Borussia Dortmundlu oyuncular Jadon Sancho ile Achraf Hakimi, M'gladbachlı Marcus Thuram, ABD'li kadın futbolcu Alex Morgan, Manchester United'ın Fransız futbolcusu Paul Pogba, tenisin üç büyük sporcusu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Liverpoollu futbolcular Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, James Milner, Gini Wijnaldum ve Jordan Henderson ve dünyaca ünlü birçok sporcu sosyal medya hesaplarından ve yaptıkları eylemlerle yaşanan olaya tepki göstermişti. 

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU