Beyoğlu Sineması, pandemi sonrası kapılarını yeniden açabilmek için sinemaseverlerin desteğini bekliyor

Sinema, kitlesel fonlama sitesi Fongogo üzerinden destek kampanyası başlattı

Halihazırda zorluklarla mücadele eden sinema salonları pandemiyle birlikte zor günler yaşıyor (Unsplash)

Beyoğlu Sineması, kitlesel fonlama sitesi Fongogo üzerinden destek kampanyası başlattı.

2013'te önce Emek Sineması’nın yıkılmasının ardından, İstiklal Caddesi’nin geçirdiği dönüşümle birlikte kültür sanat merkezlerinin teker teker kapanması sonucu Beyoğlu’nda yalnız kalan Beyoğlu Sineması, caddenin eski ihtişamlı günlerini kaybetmesiyle birlikte zor günler yaşamaya başladı.

2017'de kapanmak üzereyken sinemaseverlerin desteği ve yeni bir yönetimle faaliyetlerine devam eden Beyoğlu Sineması, gerek hazırladığı özel seçkiler gerekse her günü festival gibi yaşattığı panellerle yeniden bir sinema merkezi olmuşken, 2020'de gerçekleşen pandemiyle birlikte uzunca bir süre kapalı kalarak yeniden ve ilk kez bu kadar ağır şartlarda zor günler yaşamaya başladı.

Beyoğlu Sineması bu zor dönemi atlatabilmek için kitlesel fonlama sitesi Fongogo üzerinden destek kampanyası başlattı.

Web sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler kullanılıyor:

Pandemi süresince kapalı kalan ve bu dönemde de sinema emekçilerinin maaşlarını ve diğer ödeme yükümlülüklerini yerine getiren Beyoğlu Sineması, kapılarını yeniden açabilmek için desteğinize ihtiyaç duyuyor. Desteklerinizle, Beyoğlu Sineması'nda kalalım, her şeye rağmen sizin #sayenizde hep birlikte olalım.

Kampanya kapsamında öncelik pandemi sonrası Beyoğlu Sineması’nın kapılarını yeniden açabilmesi ve Beyoğlu Sineması'nın nesilden nesile bağımsızlığını koruyarak Türkiye’de sinema kültürünün gelişimine katkı sağlamaya devam etmesi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz, Yeşim Ustaoğlu gibi sinemacıların ilk filmlerini tek kopyayla gösteren Beyoğlu Sineması, sinemacıların yetişmesine katkı sağlayacak, festivallerden ödüllerle dönen filmleri Türkiye’deki sinemaseverlerle kavuşturmaya devam edecek.

Kampanyaya destek vermek için 250, 500, bin ve 2 bin 500 TL olmak üzere farklı destek opsiyonlarından birini seçmek mümkün.

Destek veren sinemaseverlerin isimleri hem sinemanın web sitesinde hem de seans öncesi perdesinde yer alacak ve filmlerin bu destekler sayesinde seyirciyle buluştuğu hatırlatılacak.

Beyoğlu Sineması’na destek vermek için kampanyaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU