Yaptığı imla hatası nedeniyle eleştiri alan Bakan Koca: Bizimkisi sosyal mesafe tutkusundan

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’da yaptığı bir paylaşımda bağlaçların arasına virgül koyması nedeniyle kendisini uyaran takipçisine yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından "KORONAVİRÜS, SOLUNUM YOLUYLA BULAŞIR. Dışarı çıkarken, risk almamak için, maske takmalısınız. Maskeyi, kuralına uygun olarak, ağız ve burunu tamamen kapatacak şekilde kullanın. Ama tek başına maske yetmez. Virüse 1,5 metreden daha yakınsanız, maskeli de, maskesiz de hedefsiniz" şeklinde paylaşımda bulundu.

Bakan Koca, Twitter’da yaptığı bu paylaşımda bağlaç olan de'lerin arasına virgül koyması nedeniyle bir takipçisi tarafından uyarıldı.

Koca, kendisine "bağlaçlar arasına noktalama işareti koyulmaz :(" yazan @aydoldugeceye hesaplı takipçisine, "Tamamdır Sude Hanım. Bağlaçlar arasına virgül, konulmaz. Bizimki sosyal mesafe tutkusundan:) Mesafe kuralına uyulur + maske takılırsa soru(n) istediği yerden gelsin" yanıtını verdi.

 

"Latife yapmak istemiştim"

Sağlık Bakanı Farettin Koca'nın kendisine yanıt verdiğini gören kullanıcı ise, "Ben latife yapmak istemiştim bakanım da bunu anladı beni arayarak sınavımda başarılar diledi. Teşekkür ediyorum kendisine. @drfahrettinkoca" ifadelerini kullandı.

 

Sağlık Bakanı Koca, daha önce de Kovid-19 vakalarını açıkladığı basın toplantısında Fox TV muhabirinin sesini yükselterek yaptığı eleştiriyi alttan almış, bu durum pek çok kesim tarafından Koca'nın 'egodan uzak bir isim olduğu' şeklinde yorumlanmıştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU