İstanbullular normalleşme sürecinin ilk hafta sonunu dışarıda geçirdi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 10 Nisan'dan beri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı ilk hafta sonunda halk, güneşli havanın ve kentin tadını çıkardı

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 aydır devam eden sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk hafta sonunda kent, eski canlığına kavuştu.

Vatandaşlar, uzun bir aradan sonra ilk kez hafta sonunda alışveriş, ziyaret, yürüyüş, spor ve çeşitli aktiviteler yapma imkânı buldu.

Taksim, Beşiktaş, Ortaköy, Emirgan, Bakırköy, Zeyinburnu, Üsküdar, Kadıköy ve Caddebostan gibi semtlerde yoğunluk görüldü.

 

sahil kafeterya çay bahçesi deniz AA.jpg

Türkiye'de 11 Mart'ta görülen ilk Kovid-19 vakasının ardından alınan önlemler kapsamında 10 Nisan itibarıyla hafta sonları, Ramazan Bayramı ve resmi tatillerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştı. Normalleşme sürecinin ilk hafta sonunda ise İstanbullular kentin tadını çıkardı / Fotoğraf: AA​​​​​

 

Sıcak havanın da etkisiyle sahil, park ve bahçeler dolarken, kimileri zamanını çimlere serdikleri kilimlerin üzerinde sohbet ederek geçirdi.

İstanbullu gençler, Boğaz'ın sularında serinledi

Sahilde balık tutanlar da oldu, İstanbul Boğazı'nın manzarasını seyredenler de.

Hatta Boğaz'da yüzerek serinlemeyi tercih edenler de vardı.

Toplu taşımaya alternatif olarak İstanbul'da daha fazla görünür olan bisiklet ve scooter'ların da güzel havanın etkisiyle tercih edildiği gözlendi. 

Yürüyüş için dışarı çıkan vatandaşların bazılarının ise maske takmaması dikkat çekti. 

Kentteki trafik yoğunluğu ise yüzde 8 civarında ölçüldü.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU