Amerikan moda dergisi Vogue, yeni sayısında 14 ülkeden 14 kadın oyuncuya yer veriyor

Derginin Nisan sayısı, 14 kadın oyuncu aracılığıyla film sektöründeki cinsiyet ayrımcılığını irdeliyor

Oyuncular, cinsiyet sınırları ve sektördeki ayrımcılığın henüz yıkılmış olmadığını söylüyor

ABD'nin ünlü moda dergisi Vogue, yeni sayısında kadınlara yönelik değişen tutumları ve çeşitliliği konu alarak, farklı ülkelerden ve kültürlerden 14 kadın oyuncuyu sayfalarına taşıyor.

“Küresel yetenek”lere odaklanan sayıda, kendi ülkelerinin sınırlarını aşarak adını tüm dünyaya duyurmuş olan kadın oyuncular bulunuyor.

Sayının kapağında, Amerikalı oyuncu Scarlett Johansson ve yanında Güney Koreli Doona Bae’yle Hintli aktris Deepika Padukone yer alırken, ikinci kapakta da Fransız oyuncu Lea Seydoux, Çinli aktris Angelababy, Avustralyalı Elizabeth Debicki ve Nijeryalı Adesua Etomi-Wellington var.

Farklı ülkelerden kadın oyuncuların yeteneklerini sergilemenin yanı sıra, bu sayıda hedeflenen esas şey, iş dünyasındaki olumlu değişimleri göstermek. Sayı ayrıca, kültürler ve ülkeler arasındaki sınırların silikleştiğini de ortaya koymak istiyor.

 



 

Şu anda, son filmi Avengers: Endgame’i tanıtan Scarlett Johansson, küresel bir yıldız olmanın eskiden daha zor olduğunu söyleyerek, sosyal medyanın “dünyaca ünlü yıldız” imgesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Yıldızlara göre, ülke sınırlarının büyük ölçüde ortadan kalkmasına rağmen, cinsiyet sınırları ve sektördeki ayrımcılık henüz yıkılabilmiş değil.

Diğer kapak yıldızı Seydoux, bu konuda, “ırkların ve cinsiyetlerin yok olması” gerektiğini düşünürken, aktris Alba Rohrwacher ise hedefinin Cate Blanchett’in yaptığı gibi, bir erkeği canlandırmak olduğunu söylüyor.

Benzer şekilde, Debicki de kadınların birbiriyle bağ kurabilmesi ve yardımlaşabilmesi için alan açıldığını belirtirken, İranlı Golshifteh Farahani, kadın olmayı “silah” olarak niteleyerek, İran’daki rejime rağmen çıplak sahnelerde yer almanın bir kadın oyuncu için ne anlama geldiğine değiniyor.

Meksika’dan Eiza González, Brezilya’dan Bruna Marquezine, İzlanda’dan Hera Hilmar, İngiltereden Vanessa Kirby ve Almanya’dan Liv Lisa Fries’ın da yer aldığı sayı, dünya çapında 26 Mart’ta rafa çıkacak.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU