Lübnan’da gerçekleşen gösterilerde Hizbullah’ın silah konusu sözlü tartışmalara sebep oldu

Beyrut'taki gösteri alanına yakın olan Ring Köprüsü üzerinde çok sayıda gösterici köprüye doğru ilerlerken ordu ile gerilim yaşadı

Lübnanlı göstericiler, 1559 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararı doğrultusunda Hizbullah'ı silahsızlandırmaya yönelik sloganlar attı. (AFP)

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yaşam koşulları ve fiyat artışına karşı düzenlenen protesto gösterisi Hizbullah’ın silahları nedeniyle göstericiler arasında sözlü tartışmalara neden oldu.

Şehitler Meydanı’nda toplanan göstericiler ellerinde Lübnan bayraklarıyla parlamento seçimleri, ekonomik ve yaşam koşullarına itiraz, yolsuzlukla mücadele ve geçiş hükümetiyle ilgili talepte bulundu. Göstericiler arasında bazı kişiler 1559 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararı doğrultusunda Hizbullah'ı silahsızlandırmaya yönelik sloganlar attı.

Göstericiler arasında talebe destek verenler ve muhalif olanlar arasında sözlü tartışma yaşanırken, Hizbullah’ın silah meselesi konusunu gündeme getirmenin uygun olmadığı da dile getirildi.

Beyrut'taki gösteri alanına yakın olan Ring Köprüsü üzerinde çok sayıda gösterici köprüye doğru ilerlerken ordu ile gerilim yaşadı. Köprüye geçmek isteyen göstericiler ordu tarafından engellenmeye çalışılırken, göstericilerin Şehitler Meydanı’na dönmeleri talep edildi. Yaşanan gerginlik sırasında bazı göstericiler ordu mensuplarına taş attı.

Lübnan’da 17 Ekim’de başlayan ve hali hazırda devam eden protesto gösterilerinde vatandaşlar yolsuzluğa son verilmesini ve yaşam şartlarının düzeltilmesini talep ediyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU