Jürgen Klopp, George Floyd için diz çöken oyuncularına destek verdi: Onlarla gurur duyuyorum

Jürgen Klopp, ABD'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından sahada diz çökerek tepki gösteren Liverpool takımına destek verdi

George Floyd için saha ortasında diz çöken oyuncular arasında Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, James Milner, Gini Wijnaldum ve Jordan Henderson da yer aldı / Fotoğraf: Liverpool Kulübü

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir polis memurunun siyahi George Floyd'u öldürmesinin ardından protestolar sürerken, bir destek de Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Klopp'tan geldi.

Sky Sport'a, Floyd'un öldürülmesinin ardından tüm dünyada düzenlenen "BlackLivesMatter (Siyahların Hayatı Değerlidir)" kampanyasına katılarak, Floyd için sahanın ortasında diz çöken oyuncularıyla ırkçılığa karşı tepki gösterdikleri için gurur duyduğunu açıklayan 52 yaşındaki Alman teknik adam, şöyle konuştu:

Bizim için Black Lives Matter hareketine katılmış olmak çok doğal. Özellikle de ekibimize bakarsanız Afrika'dan da İngiltere'den de bu hareketle ilişkili oyuncularımız var. Bizim duruşumuz zaten belliydi, ilk başta mesaj göndermeyi bile düşünmedik. Ama sonra oyuncular çok sarsıldılar ve bir eylemde bulunmak istediler. Oyuncularımla uzun zamandır gurur duyuyordum zaten ama bu hareket olağanüstü bir şeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Takımın protesto için yaptığı hazırlığı gördüğünü aktaran Klopp, "Diz çöktükleri zaman fotoğrafları çekildiğinde onları gördüm, gururlandım çünkü bu önemli bir mesajdı" değerlendirmesinde bulundu.

Futbolcular, Floyd için Anfield Road'da diz çöktü

Liverpoollu futbolcular, ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine, Anfield Stadı'nın ortasında diz çökerek tepki göstermişti.

Liverpool Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Tüm takım, bugünkü antrenman öncesinde Anfield'in ortasında #BlackLivesMatter hareketi için güçlü bir destek gösterisiyle diz çöktü" ifadelerine yer verdi.

 

 

Sosyal medyada "BlackLivesMatter" etiketiyle yapılan paylaşımı, futbolcular Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Virgil van Dijk, Dejan Lovren, James Milner, Joe Gomez, Gini Wijnaldum, Adrian San Miguel, Andrew Lonergan, Fabinho ve Jordan Henderson gibi futbolcular, "Birlik kuvvettir" notuyla sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU