Kevin Durant'tan George Floyd tepkisi: Siyahların durumunu ve Amerika'da siyah olarak yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlayın

Brooklyn Nets'in yıldız basketbolcusu Kevin Durant, ABD'de gerçekleştirilen "BlackLivesMatters" protestolarına tam destek verdiğini açıkladı

Kevin Durant / Fotoğraf: Reuters

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Brooklyn Nets forması giyen yıldız oyuncu Kevin Durant, Afrika kökenli Amerikalı George Floyd'un ABD polisi tarafından öldürülmesinin ardından düzenlenen "BlackLivesMatters (Siyahilerin Hayatı Önemlidir)" protestolarına destek verdiğini bildirdi.

Durant, The Undefeated'a verdiği röportajda, George Floyd'un öldürülmesi nedeniyle çıkan protestolarla ilgili, "Bu süreçte pek çok farklı insanın sesini duymak güzeldi. Bir süredir konuştuğumuz şeylere farkındalık getirmek için birçok farklı etnik grup bir araya geldi. Bizim neslimiz, daha geç dahil oldu ama ebeveynlerimiz ve onların ebeveynleri aynı şey için savaştı" ifadelerini kullandı.

"Floyd'un öldürülmesine neden olan dört polis memurunun normal vatandaşlar gibi yargılanmasını görmek istiyorum" diyen Durant, şunları kaydetti: 

Bir topluluk olarak sahip olduğumuz özen, sevgi ve ilgiyi görmüş oldum. Şu anda devam eden her şey, beni çok gururlandırıyor. Sırtımızda çok şey olmasına rağmen, savaşmaya devam ediyoruz. Herkesin, hepimizin inandığı şey olan eşitlik için bir araya geldiğini görmek güzel. Siyah topluluk her zaman trajedi ile birbirine bağlı kalır. Ancak herkesin bizi kendi yollarıyla desteklediğini görmek güzel.

"Yaşamım boyunca sistemle uğraşan birçok insanla tanıştım" diyen NBA yıldızı, "Seslerini duyurabilmek için çok fazla savaşmaları gerektiğini hissediyorsunuz. Yani onlarla aynı süreçten geçmek gerekiyor. Polisler, böyle şeyler yaparken arkalarında korumaları varmış gibi hissediyorlar. Böyle bir korumaya sahip olmadığınızı biliyorsunuz ve avladığınız bu ayrıcalıklı, düşük gelirli toplulukların çoğu gibi, kendinize bakmak zorundasınız. Bu durumu nasıl ele aldıklarını görmek istiyoruz ve adaletin yerine getirilmesini dört gözle bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

Kevin Durant - USA TODAY Sports.jpg
Kevin Durant, Golden State Warriors'tan Brooklyn Nets'e transfer olmuştu / Fotoğraf: USA TODAY Sports

 

Kevin Duran, "Hayatınızda hiç polis vahşeti yaşadınız mı" sorusuna "Hayır, hiç yaşamadım" yanıtını vererek, şöyle konuştu:

Bunu anlayabilmek için deneyimlemeye gerek yok. Topluluğa gelirken önünüze çıkmayan şeyleri duyabiliyorsunuz. İnsanlara nasıl davranılması gerektiğini biliyorsunuz ve bir polisin işinin ne olması gerektiğini de biliyorsunuz. Ya da olması gerektiğini düşündüğümüz şey. Ayrıca sivillerin polisler tarafından vurulduğunu görmek de hiç mantıklı değil.

Kevin Durant ayrıca, beyaz topluma, basit bir empati eyleminin, "BlackLivesMatters" hareketinin arkasındaki sebep için nasıl yardımcı olduğu konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

Siyahi insanların tarihi ve nereden geldiğimiz konusunda eğitilmeleri önemli. Siyah insanların durumunu ve Amerika'da siyah olarak yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlalısınız. Geçmişe bakarak üzerinde çalışıp anlayabileceğiniz durumlar var. Sadece eğitim al. Birçok insana, 'Nerede olduğunuzu öğrendiğinizde, burada dünyada biraz farklı hareket edebilecelerini' söylüyorum. Bizi gerçekten ve gerçekten anlamak için, tarihimizi ve nereden geldiğimizi bilmek zorundasınız.

 

Kevin Durant - Reuters1.jpg
Kevin Durant, sakatlanmasının ardından uzun süre parkelerden uzak kaldı / Fotoğraf: Reuters

 

Sezon sonuna kadar forma giyemeyecek

Kevin Durant, geçen yıl Golden State Warriors forması giydiği dönemde Toronto Raptors'a karşı oynadıkları NBA final serisinin 5. maçında aşil tendonundan sakatlık geçirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rutin çalışmalara başladığını ve yeni sezonu beklemenin kendisi için daha iyi olacağını düşündüğünü dile getiren Durant, "Ciddi bir sakatlıktan sonra kendimi yeniden bir basketbolcu gibi hissedebiliyorum. Geçen yılki planlamamıza sadık kalacağım. Gelecek ayki yoğun maç temposunu kaldırabileceğimi düşünmüyorum. Bu yüzden sezonun kalanında oynamayacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Mart ayında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan 31 yaşındaki Durant, hastalığı atlattığını ve sağlığının iyi olduğunu kaydetti. 

Utah Jazz'ın Fransız pivotu Rudy Gobert'in Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından 12 Mart'ta süresiz askıya alınan NBA'in 31 Temmuz'da yeniden başlayacağı duyurulmuştu.

 

Independent Türkçe, Sporx

DAHA FAZLA HABER OKU