“Demokrasi Yürüyüşü” masada: HDP, Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya yürümeyi planlıyor

Güven ve Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesinin ardından HDP, Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya olmak üzere iki koldan “Demokrasi Yürüyüşü” adı verilecek yürüyüş başlatmayı konuşuyor

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, vekillikleri önceki gün düşürüldü.

Kararın ardından toplanan HDP Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) karar seçmen iradesine darbe olarak nitelendirilerek buna karşı 1 Eylül’e kadar sürecek olan demokratik eylemler yapılması kararlaştırıldı.

Evrensel’in haberine göre plan kapsamında düşünülen eylemler arasında farklı şehirlerden başlatılıp Ankara’da son bulacak ve adına “Demokrasi Yürüyüşü” denilecek bir yürüyüş de planlanıyor.

Güzergah konusu halen tartışılırken Independent Türkçe’nin ulaştığı bir bilgiye göre yürüyüşlerin Edirne ve Hakkari’den eş zamanlı olarak Ankara yönüne başlatılmasının düşünüldüğü öğrenildi.

kemaladalet.jpg
Kılıçdaroğlu'nun öncülük ettiği Adalet Yürüyüşü'ne binlerce kişi katılmıştı / Fotoğraf: AA

 

Destek çağrısında bulunulacak

Yürüyüşe destek için darbeye karşı olan bütün STK’lara ve partilere de çağrıda bulunulacağı belirtildi.

Etkinliklerin sadece yürüyüşlerden ibaret olmayacağı farklı parti ve STK’ların ziyaret edilerek yaşananların anlatılması, bölge toplantıları yapılması gibi planlamaların olduğu da kaydedildi.

Birisi Hakkari diğeri ise Edirne yönünden başlayıp Ankara’da son bulacak olan ve “Demokrasi Yürüyüşü” adı verilecek iki ayrı yürüyüşün eş zamanlı başlatılması da var.

Yapılabilecek etkinliklerin kararlaştırılması için basına açıklama yapmama kararı alınırken son halinin verilmesinin ardından HDP Sözcüsü Ebru Günay tarafından açıklanacağı öğrenildi.

 

Independent Türkçe / Evrensel Gazetesi

DAHA FAZLA HABER OKU