Soylu'dan vekilliği düşürülen isimler için açıklama: Allah'ınızı severseniz, siyasete en büyük darbe terördür

Ağrı'daki temel atma töreninde konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Terörü, darbeyi meşrulaştırmak için hukukun, demokrasinin, kardeşliğin yolunu tıkamakla eş tutmayınız" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında değerlendirmede bulundu.

Ağrı Ayakkabıcılar Sitesi temel atma törenine katılan soylu, üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesini "hukukun gereği" olarak yorumladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Darbe sözü üretmeye çalışıyorlar" diyen Soylu, siyasete en büyük darbenin terör olduğunu ifade etti.

Soylu, şunları söyledi:

"Birkaç gündür Meclis'teki milletvekillerinin hukukun gereği milletvekili statüsünün üzerinden alınması sebebiyle 'darbe' sözü üretmeye çalışıyorlar. Allah’ınızı severseniz, siyasete en büyük darbe terördür. Ülkeye en büyük darbe terördür. Terörü, darbeyi meşrulaştırmak için hukukun, demokrasinin, kardeşliğin yolunu tıkamakla eş tutmayınız"

Ne olmuştu?

TBMM Genel Kurulunda, cezaları onanan ancak Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dosyaları henüz karara bağlanmamış olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in milletvekillikleri düşürülmüştü.

Alınan bu kararın ardından Berberoğlu, adli makamlarca yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Diyarbakır’da gözaltına alınan HDP’li Musa Farisoğulları ile Leyla Güven, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU