Sınır birliklerini denetleyen Milli Savunma Bakanı Akar: Bu ordu milletinin emrinde, görevinin başındadır

Milli Savunma Bakanı Akar, Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunları uluslararası hukuka uygun şekilde çözmek istediklerini, bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi

Bakan Hulusi Akar'dan gündeme ilişkin açıklamalar / Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile hudut bölgesinde dün yaptığı toplantıda, son duruma ilişkin bilgiler aldı.

Birlik komutanlarını tek tek dinleyerek hudut güvenliğinden teröristle mücadele operasyonlarına kadar birçok konuda talimatlar veren Akar, toplantıdaki sözlerine şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyerek başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akar, FETÖ dahil tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı. 

“Komutanların personelleri hakkındaki kanaatleri çok önemli”

Bu mücadelede herhangi bir tavizin, mücadele kararlılığında azalmanın söz konusu olmadığını, olmayacağını dile getiren Bakan Akar, şunları söyledi:

Milletimizin 'peygamber ocağı' dediği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin pak, temiz olması lazım. Bu konuda herkese görev düşüyor. FETÖ ile ilk günden itibaren yapılan mücadele var. Artan şiddet ve tempoda bu vazife devam ediyor. Bu kriterler gelişiyor, geliştiriliyor. Ona göre tedbirler alınıyor. Bu konuda komutanların personelleri hakkındaki kanaatleri de çok önemli. Adli makamlarla, istihbarat makamları ile yakın ilişki içinde bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) tüm faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye'nin Mavi Vatan'daki ve semalarındaki hak, alaka ve menfaatlerini de korumakla görevli olduğunu ifade etti

“Kıbrıs'ın bizim milli meselemiz olduğunu herkesin bilmesi lazım”

Türkiye olarak Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki tüm sorunları uluslararası hukuka uygun olarak çözmek istediklerini belirten Akar, “Uluslararası hukuk ne diyorsa iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, karşılıklı iyi niyete dayalı, saygıyla sevgiyle karşılıklı nezaket çerçevesinde, hiçbir şekilde kimseyi tahrik etmeden, kimse kimsenin hakkına tecavüz etmeden barışçıl yöntemleri kullanmak suretiyle bütün sorunları çözelim” diye konuştu.

Bakan Akar, Türkiye'nin Kıbrıs'taki tutumunun da belli olduğunu dile getirerek "Yıllardan beri sürdürdüğümüz politikalarımız var. Kıbrıs'ın bizim milli meselemiz olduğunu herkesin bilmesi lazım. Orada da herhangi bir şekilde oldubittinin söz konusu olmadığını herkesin aklının bir tarafında tutması lazım. Orada da barışçıl yöntemler neyse, uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa konuşmalar, görüşmeler yoluyla bunları çözelim. Amacımız, gayretimiz bu" ifadelerini kullandı.

"Bizim görevimiz, vazifemiz belli"

Asil milletin sevgisi, güveni ve duasının Türk Silahlı Kuvvetleri için önemli bir ilham kaynağı olduğunu dile getiren Akar, sözlerini şöyle tamamladı:

Türk Silahlı Kuvvetleri asil milletimizin emrinde, onların rahatı, huzuru, birliği ve bütünlüğü için anayasa çerçevesinde, aklın ve bilimin ışığında, yasalar ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda yapılması gereken ne varsa ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı içinde bugüne kadar yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek. Bu ordu milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hepimiz bunun için çalışıyoruz, bunun dışında herhangi bir duruş, hareket, bakış açısı olamaz, kabul edilemez. Bizim görevimiz, vazifemiz belli. Hukuk var, şeffaflık var, vazifemiz var. Bu üçgen içinde bize düşen neyse yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU