Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin jüri başkanı Nuri Bilge Ceylan oldu

Festival kapsamında 50'den fazla film seyirciyle buluşacak

Festival, 14-21 Haziran'da online olarak gerçekleşecek (Uluslararası Göç Filmleri Festivali)

Gaziantep’te gerçekleştirilmesi planlanan ancak dünyayı etkisi altına alan salgın sebebiyle ertelenen Uluslararası Göç Film Festivali’nin jüri başkanı belli oldu.

Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nın 7 kişilik jürisine ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan başkanlık edecek.

50’den fazla filmin gösterileceği Uluslararası Göç Film Festivali yerli ve yabancı yüzlerce sinemacı, basın mensubu, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılarla akademisyenleri ağırlayacak.

Festivalde film gösterimleri normal bir festivaldeki gibi takvimi önceden açıklanacak şekilde gerçekleşecek. Jüri, en iyi film ve senaryoları belirlemek için toplanacak.

Masterclass, atölyeler, paneller…

Uluslararası Göç Filmleri Festivali’nde dünyanın dört bir tarafından ünlü isimlerle tecrübe paylaşımları gerçekleştirilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sınırlı sayıda kişinin katılabileceği; yönetmen ve oyuncuların deneyimlerini aktaracağı özel Masterclass etkinlikleri festivalin en renkli anlarından olacak. Festival boyunca yine alanında uzman isimlerle atölyeler, sinema profesyonelleri ve sektörel konuklarla paneller düzenlenecek.

Sergileri herkes izleyebilecek

Festival kapsamında herkesin ziyaret edebileceği özel içerikli yeni nesil sergiler hazırlandı. Bir kısmı göç, bir kısmı da dünyanın tarihi yerleri olacak özel sergileri VR gözlüklerle gezebilme imkânı da olacak.

Festival konserleriyse sahne konseri gerçekliğinde, YouTube üzerinden canlı yayımlanacak. Göç konusunda duyarlılık gösteren ve bu konuyla ilgili müzikler yapan sanatçıların eserlerine ağırlık verilecek.

26 bin Avro ödül dağıtılacak

Dünyada ve Türkiye’de son 5 yılda önemli festivallerde ödüle layık görülmüş filmler; Uluslararası Uzun Metraj ve Uluslararası Kısa Metraj olmak üzere iki kategoride yarışacak.

Yarışma sonucunda; ‘En İyi Uzun Metraj Film’ 15 bin Avro, En İyi Kısa Metraj Film’ ile ‘İlham Verici Senaryo’ 5 bin Avro para ödülünün sahibi olacak.

Ayrıca "Aynı Gemi- Same Boat" adıyla düzenlenecek bir başka kısa metraj film yarışmasında da yine birinciye bin Avro ödül verilecek.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği festivale Kültür ve Turizm Bakanlığı da katkı sağlıyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU