İspanya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı son 24 saatte 5 artışla 27 bin 133'e çıktı

Ülkede Kovid-19 kaynaklı ölümlerde 1-3 Haziran arasında sadece bir artış açıklandı

Fotoğraf: Reuters

İspanya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından son 24 saatte 5 artışla toplamda 27 bin 133 kişinin öldüğü bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla ilgili ölü ve vaka sayılarını güncelledi.

Kovid-19 kaynaklı ölümlerde 1-3 Haziran arasında sadece bir artış açıklanan ülkede, bu sayı bugün 5'e çıktı.

Haftalık ölüm sayısı 56

Kovid-19'a bağlı haftalık ölüm sayısı ise 56 olarak verildi.

PCR testlerine göre, son 24 saatte yeni vaka sayısının 195 olduğu ve toplam vaka sayısının 240 bin 660'a yükseldiği kaydedildi.

İspanya Pediatri Derneği Sözcüsü Cristina Calvo da salgının başından bu yana ülkede 1400 kadar çocuğa Kovid-19 bulaştığını ve bunların yaklaşık dörtte birinin tedavisinin hastanede yapıldığını bildirdi.

“Haftalık olarak açıklayacağız”

Kovid-19 verilerinde özerk yönetimler ve Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlar birbirleriyle örtüşmezken, salgının en yoğun görüldüğü Madrid ve Katalonya bölgelerindeki yerel yönetimler ölü ve vaka sayılarını yaklaşık iki kat daha fazla açıklıyor.

Diğer yandan İspanya'nın en turistik bölgelerinden olan ve 1 Temmuz'dan itibaren turist kabul etmeye başlaması öngörülen Balear Adaları'nın özerk hükümeti, bundan sonra Kovid-19 ile ilgili ölü ve yeni vaka sayılarını kamuoyuyla günlük olarak paylaşmayacaklarını duyurdu.

İspanya sınırlarını 1 Temmuz'da açacak

Kovid-19'dan dolayı 21 Haziran'a kadar olağanüstü halin (OHAL) uygulanacağı İspanya'da, 1 Temmuz'dan itibaren kısıtlı ve bölgesel boyutta yabancı turist kabul edilmesi bekleniyor.

Konuya ilişkin bugün yabancı basın mensuplarıyla bir görüşme yapan Turizm, Endüstri ve Ticaret Bakanı Reyes Maroto, OHAL'in bitmesiyle birlikte 22 Haziran'da Portekiz ve Fransa ile kara sınırlarının açılacağını söylese de daha sonra yapılan yazılı açıklamada bu tarih 1 Temmuz olarak düzeltildi.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU