K-Popçular ve Anonymous aktivistleri: "Siyahların hayatı önemlidir" protestolarında beklenmedik ittifak

Popüler Twitter hesabından, 'Anonymous TÜM KPop müttefiklerine hayranlık duyuyor!' paylaşımı yapıldı

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, Şikago polis telsizi frekanslarını hackleyerek N.W.A müzik grubuna ait 1988 çıkışlı 'F..k tha Police' (polisi s..eyim) adlı şarkıyı çalmıştı (Reuters)

ABD'yi kasıp kavuran protestolara katılan çevrimiçi aktivist Anonymous grubu ve K-Pop hayranları kendilerini sıradışı bir ittifakın içinde buldu.

Son 10 yılda Scientology Kilisesi'nden PayPal'a kadar herkese karşı yürüttüğü çevrimiçi bilgisayar korsanlığı ve çevrimdışı protestolarla ünlenen Anonymous'un son yıllarda medya profili biraz sönükleşmişti.

Bununla birlikte bir hafta kadar önce, sosyal medya mesajlarının milyonlarca kez görüntülenmesi ve paylaşılmasıyla grup bir kez daha aşırı popüler oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu canlanma kısmen George Floyd'un ölümü sonrası ırk eşitsizliği ve polis şiddetine karşı yürütülen ve ABD'yi kasıp kavuran protestolara grubun destek taahhüdü vermesinin bir sonucu. Ancak canlamadan aynı zamanda Kore pop müziği (K-Pop) hayranları arasındaki yeni destekçileri de sorumlu gözüküyor. Anonymous paylaşımlarını destekleyen söz konusu K-Pop hayranları şimdilerde kendi ilintili hesaplarını yönetiyora benziyor.

K-Pop hayranlarından gelen destek artışı, grubun en yüksek profile sahip hesaplarından birinin de dikkatini çekti.Hesap, bu yeni ve beklenmedik ittifaktan duyduğu şaşkınlığı dile getirirken destek verdiğini de ifade etti.

Twitter'daki @YourAnonNews hesabından yapılan paylaşımda "Anonymous TÜM KPop müttefiklerine hayranlık duyuyor! GEZEGENİ HACK'LEYİN!" dendi.

Hesap ayrıca ırkçı etiketleri alakasız bilgilerle doldurmak gibi  çevrimiçi aktivizm eylemleri gerçekleştiren K-Pop hayranlarını kutladı. Grup, bir eyleme cevaben, "Teşekkürler kpop hayranları!!!" yazdı.

YourAnonNews daha önce, son Twitter paylaşımlarına gelen büyük ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirmişti. Hesaptan anlamsız mesajlarlar attığı bir deney yapmış ve insanlardan mesajı paylaşmamalarını istemişti. Buna karşın bu tweet'ler yüksek etkileşim almaya devam etmişti.

Büyük popülerlik kazanan Anoymous ile ilintili hesapların bazılarının yayın hayatına K-pop hesapları olarak başladığı görülüyor. AnonNews olarak bilinen ve protestolara dair bilgi paylaşan yaklaşık 120 bin takipçili bir hesabın "beğenileri", çok önceden Kore pop müziğine dair mesajlarla etkileşime girdiğini gösteriyor.

Hesabı askıya alan Twitter, Reuters'a yaptığı açıklamada bunun nedenini "spam ve diğer spam hesaplarla koordinasyon olduğunu" belirtmişti.

Twitter sözcüsü Liz Kelley, "Birkaç hesabın grupla görünür biçimde ilişkilendirilmek ve takipçi kazanmak çabasıyla profil ismini, fotoğraflarını vb değiştirdiğini görüyoruz" diyor.

Görsel sembolü haline gelen Guy Fawkes maskeleri ve kapüşonlarla bütünleşen Anonymous'un doğası gereği herkes, grupla ilişkili olduğunu iddia edebiliyor.

K-Pop hayranları ayrıca Anonymous'unkilere benzer kendi çevrimiçi aktivizm projelerini da başlatıyordu. Bunlar arasında bir polis uygulamasını "hayran videoları" (fancam) veya yıldızların videolarını yollayarak çökertmek, protestolara karşı etiketleri kullanılmaz kılmak için yeni içeriklerle doldurmak gibi eylemler yer alıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU