Adidas'ın sözleşmesini yenilemediği Mesut Özil, kendi markasını kurdu

Arsenal forması giyen Mesut Özil, 2013’ten 7 yıllık sponsorluk karşılığında 22 milyon sterlinlik reklam anlaşması bulunan sponsoru Adidas’ı kaybetti. İmajının düşmesi gerekçesiyle sponsorluğu sona eren Özil, kendi markasını kurmaya karar verdi

Mesut Özil, "M10" ismini verdiği markasının tanıtımını Twitter hesabından yaptı / Fotoğraf: Reuters

Dünyaca ünlü spor ekipman üreticisi Adidas, Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Mesut Özil'in sponsorluğunu 7 yıl sonra yenilememe kararı almasının ardından yıldız isimden önemli bir hamle geldi. Türk asıllı alman futbolcu, Twitter hesabından yeni markasının tanıtımını yaptı.

Adidas, Mesut Özil ile 2013'te imzaladığı 22 milyon sterlinlik sponsorluk anlaşmasını uzatmayacak. Bu karara gerekçe olarak yıldız futbolcunun son dönemlerdeki tartışmalı olayları ve kamuoyunda yaşadığı imaj kaybı gösterildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Almanya'da yayın yapan Bild'in haberine göre, Özil'in ekonomik kaybının yılda 3 buçuk milyon euronun üzerinde olacağı bildirildi.

"Kazandığımızda 'Alman' kaybettiğimizde 'Göçmen' oldum" diyerek 2018 yılında Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Özil, geçen yıl Kuzey Londra'da takım ardakaşı Sead Kolasinac ile bıçaklı saldırıya uğramıştı. 

Son olarak 31 yaşındaki yıldız oyuncu, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle maaşında indirim yapmak istemediği yönünde çıkan haberler nedeniyle taraftarlarını tepkisini üzerine çekmişti.

 

Mesut Özil - Reuters1.jpg
Mesut Özil, 2013'te 47 milyon euro bonservisle Real Madrid'den Arsenal'e transfer olmuştu / Reuters

 

Kendi markasını kuruyor

Yaşanan gelişmelerin ardından yıldız futbolcu, kendi markasını kurma kararı aldı.

Yeni markasının tanıtımı geçen gün Twitter ve Instagram hesabından yayınladığı videolar ile duyuran Özil'in bundan sonra atacağı adımlar merak konusu oldu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finally! Our #M10 Shop is online Check it out! Link in bio. @m10_esports

Mesut Özil (@m10_official)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Futbol kariyerine Almanya'da başlayan Mesut Özil, ilk profesyonel sözleşmesini 2006'da Schalke 04 ile imzaladı. 

Burada sergilediği performansla Werder Bremen tarafından takıma katılan Özil, 2010'da Jose Mourinho'nun isteğiyle 18 milyon euro bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer oldu.

3 buçuk sezon İspanya'da futbol hayatını sürdüren yıldız oyuncu, 2013'te 47 milyon euro bonservis ödenerek Arsenal kadrosuna katıldı.

 

 

Özil, Werder Bremen ile 1 Almanya Kupası, Arsenal ile 3 kez kupa, Real Madrid ile 1 La Liga, 1 İspanya Kupası ve 1 kez de UEFA Süper Kupa zaferi elde etti.

Türk asıllı oyuncu, Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Almanya ile şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Londra ekibiyle bu sezon 18'i Premier Lig, 3'ü kupa ve 2'si UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 23 kez sahaya çıkan Özil, 1 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU