İBB’den “maske” haberlerine yanıt: Şoförlerimizi korumak önceliğimiz

Belediyeden yapılan açıklamada maskelerin mevzuata uygun bir şekilde satın alındığı ifade edildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) abonelerine “İBB'den skandal ihale: 3 katı fiyatına cerrahi maske alımı” başlığıyla servis ettiği haberle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada maskelerin mevzuatın izin verdiği şekilde satın alındığı ifade edildi.

İHA’nın “İBB yaptığı ihaleyle tavan fiyatı 1 lira olarak belirlenen cerrahi maskeyi 2.89 liraya satın aldı. CHP'li Hülya Sarıgöl'ün firmasından alınan 100 bin adet maske için 289 bin TL ödendiği ortaya çıktı” iddiasını içeren haberiyle ilgili açıklama yapan İBB, şu ifadelere yer verildi:

İETT şoförleri için pandemi döneminde satın alınan maskelerle ilgili yaratılmak istenen gündem, zorlama, amacı görmezden gelen, iyi niyetli olmayan iddialardır. Salgın döneminde en zor görevi yapan meslek grupları arasında yer alan İETT şoförlerinin sağlığını korumak İBB'nin de iştiraki İETT'nin de en öncelikli görevidir.

İETT şoförlerinin kullanması amacıyla Mayıs ayında 100 bin özel nitelikli maske satın alındığı belirtilen açıklamada, “Satın alma işlemi salgın nedeniyle mevzuatın izin verdiği şekilde doğrudan alım yöntemi ile gerçekleştirilmiştir” denildi.

Maskelerle ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:

Alınan maskeler 12 saat dayanıklıdır. Diğer maskelerden farklı olarak sıvı geçirmezdir. Hastalığın sıvı teması ile yayılma ihtimali yüksek olduğundan böylesi maskelerin tercih edilmesi İETT şoförlerinin sağlığı için en doğru karardır.

Ayrıca bu maskeler elle iplik dikişi değil makine marifetiyle ultrasonik şerit dikişlidir. Yine kulakta bir rahatsızlık yaratmaması için halkaları şerit esneklik taşımaktadır.

Koruma özelliğinin daha yüksek olması için diğerlerinden daha büyük ebatlı maskeler tercih edilmesi yoluna da gidilmiştir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU