Brezilyalı futbolcu Fred, transfer olduğu Fluminense'ye bisikletle giderek 2 bin 400 çocuğa yardım eli uzatacak

Cruzeiro'dan Fluminense'ye transfer olan Brezilyalı golcü Fred, Belo Horizente kentinden Rio de Janeiro'ya 600 kilometrelik yolu bisikletle giderek, 2 bin 400 çocuğun sportif ekipman kazanmasını sağlayacak

Fred / Fotoğraf: Instagram-Reuters

Brezilyalı golcü Fred, Cruzeiro'dan transfer olduğu Fluminense'ye gitmek için 600 kilometrelik yolu bisikletle katedecek.

Belo Horizente kentinden Rio de Janeiro'ya bisikletle gidecek olan Fred'in sponsorları, her 1 kilometre için 4 çocuğa sportif ekipman bağışlayacak.

Son takımı Cruzerio'nun olduğu Belo Horizonte'den yola çıkan deneyimli golcü, yolculuğunun ilk 150 kilometrelik bölümünü tamamladı ve Sao Joao del Rei'ye ulaştı.

 

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maske takan Fred'e, kendisiyle birlikte yolculuk öncesi karantinaya giren kondisyoneri de eşlik ediyor.

Fakir ailelere yardım toplamak için yola çıkan Fred'in gittiği her 1 kilometre için sponsorlar 4 çocuğa sportif ekipman bağışlama sözü verdi. 

 

 

Fluminense, 2009-2016 tarihleri arasında kulüp formasını giyen ve 2010 ile 2012'de Brezilya şampiyonlukları kazanan Fred'in yeniden takıma katıldığını pazar günü açıklamıştı.

 

 

Fred Avrupa'da uzun yıllar forma giydiği Olymipique Lyon ile üç kez Ligue 1 ve bir kez de Fransa Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Dünyada vaka sayısında ABD'nin ardından ikinci sırada bulunan Brezilya'da son verilere göre 558 bin 237 kişide Kovid-19'a rastlanırken, 31 bin 309 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU