Soylu: Toplumun sinir uçlarını zedelemek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar

“Terörle, suçla ve suçlularla nasıl mücadele ediyorsak, provokasyonla mücadele etmek ve vatandaşımızı doğru bilgilendirmek bizim sorumluluğumuzdur”

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’de son günlerde yaşanan birkaç olayı “Toplumun sinir uçlarını zedelemek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar” ifadesiyle değerlendirdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İçişleri Bakanı Soylu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

“Üst üste gelen bu provokasyonları sordum. Çok net konuştu” diyen Selvi, Soylu’nun cevabını şöyle aktardı:

Bunu üç kelime ile ifade edebiliriz: Birliğe ve başarıya hasetlik. Türkiye, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin de ferasetiyle iyi bir dönem geçirdi. Diğer ülkelere baktığımızda Türkiye’nin çok iyi yönettiği bir dönem oldu. Şimdi bunu bulandırmak, birtakım dezenformasyonlarla, provokatif adımlarla ortalığı karıştırmak isteyenler olabilir.

Soylu, “provokasyonlara karşı nasıl mücadele edileceğini” şöyle özetledi:

1- Türkiye bir hukuk devletidir. Devletimizin gücü hukukunun üstünlüğüdür.

2- İşkenceye sıfır tolerans bizim ilkemizdir.

3- Terörle, suçla ve suçlularla nasıl mücadele ediyorsak, provokasyonla mücadele etmek ve vatandaşımızı doğru bilgilendirmek bizim sorumluluğumuzdur.

Selvi’nin yazısının devamı şöyle:

Süleyman Soylu, geçmişten beri yaşananları çok iyi bilen bir isim. Bu provokasyonların altında ne yattığını görebilecek deneyime ve bunu önleyecek donanıma sahip. Hrant Dink Vakfı’na tehdit mail’leri gönderenler kısa sürede yakalandı. Böylece bir provokasyonun önüne geçilmiş oldu.

“Türkiye’de bunlar dönemsel olarak canlandırılmaya çalıştırılır. Fırsat bulurlarsa da buradan bir şey elde etmeye çalışırlar. Ama biz o fırsatı onlara vermeyiz. Hatırlarsanız, cemevlerine de böyle üst üste saldırılar oluyor ama biz kimin yaptığını, ne şekilde yaptığını, nasıl bir provokasyon olduğunu ortaya çıkarınca duruyor. Bu sefer başka bir şeyi ortaya koymaya çalışıyorlar. Burada bizim birlikteliğimizi ve toplumun sinir uçlarını zedelemek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıkları aşikâr. Çok net. Ama devletin görevi de buna fırsat vermemektir. Bizim görevimiz de buna fırsat vermemektir. Biz de fırsat vermemek için tüm güvenlik güçlerimizle, devletin tüm otoritesiyle, milletin ferasetiyle çaba sarf ediyoruz. Güvenlik birimlerimiz yoğun bir çalışma ortaya koyarak tehdit mail’ini atan şahsı buldular ve yakalayıp adalete teslim ettiler. Güvenlik birimlerimiz Hrant Dink Vakfı ile irtibat kurdular. Ayrıca patrik Maşalyan’ın da haçı söken kişinin yakalanması konusunda teşekkürü var” diye konuştu.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU