45 ülkeden 187 film gösterilecek... 38. İstanbul Film Festivali'ne geri sayım hızlandı

Gelecek ay başlayacak festivalde film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, konserler ve özel etkinlikler de yer alacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 5-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 38. İstanbul Film Festivali kapsamında, 45 ülkeden 187 yönetmenin toplam 186 filminin sinemaseverlerle buluşturalacağını açıkladı.

Türkiye'den ve dünyadan onlarca yapımı izleyici ile buluşturan İstanbul Film Festivalinin 38’incisine Beyoğlu Atlas, Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi, Nişantaşı Cinemaximum City's, Gayrettepe Cinemaximum Zorlu, Kadıköy Rexx ve Kadıköy sinemaları ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Yarışma, Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film yarışmalarında ödül kazanan filmler, 16 Nisan'da düzenlenecek İstanbul Film Festivali Ödül Töreni’nde açıklanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lynne Ramsay'in jüri başkanlığını üstleneceği Uluslararası Yarışma'ya, Ali Abbasi "Sınır", Tarık Aktaş "Nebula", Suhaib Gasmelbari "Ağaçlardan Bahsetmek", Mark Jenkin "Yem", Kent Jones "Diane", Bora Kim "Sinek Kuşu", Benjamin Naishtat "Kırmızı", Guillaume Nicloux "Dünyanın Sınırında", Peter Strickland "Lanetli Kumaş", Yaser Talebi "Canım", Ruken Tekeş "Aether", İvan Tverdovsky "Gözü Kara" adlı filmi ile katılacak.

Eurimages fonunun verdiği 5 bin avroluk para ödülüyle desteklenen "Sinemada İnsan Hakları Yarışması"nda Enrique Castro Rios "Aralık'ta", Xavier De Choudens "Damien Dünyayı Değiştirmek İstiyor", Raul De La Fuente, Damian Nenow "Hayattan Bir Gün Daha", James Longley "Melekler Işıktan Yaratılmıştır", Barbara Miller "Dişil Haz", Roberto Minervini "Dünya Yanarken Ne Yapacaksın?", Wagner Moura "Marighella", Sudabeh Mortezai "Joy", Markus Schleinzer "Angelo" ve Ali Vatansever "Saf" filmleri yer alacak.

Eski İKSV yönetim kurulu başkanı ve İstanbul Film Festivali’nin kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına verilen Uluslararası Altın Lale Ödülü'ne ise "sinemaya yeni bakışlar" temasını izleyen 10 ülkeden 12 film katılacak. Eczacıbaşı Topluluğu tarafından verilen 25 bin avroluk para ödülünün 10 bini Altın Lale'nin sahibi olan filmin yönetmenine, 10 bini filmin Türkiye'deki dağıtımını üstlenen firmaya, 5 bini ise Jüri Özel Ödülü'nü kazanan filmin yönetmenine verilecek.

Festival kapsamında, yönetmen Stanley Kubrick'in 13 filminin toplu gösterimi de yapılacak. 

İstanbul Film Festivali kapsamında 14. kez düzenlenecek olan "Köprüde Buluşmalar" etkinliğinde ise Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristler, uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturulacak. "Köprüde Buluşmalar ortak yapım platformu”, festival kapsamında, 7-12 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. 

DAHA FAZLA HABER OKU