Korku filmi The Wretched pandeminin ortasında rekor kırdı

Çok az yerde gösterilen film Avatar ve Titanic gibi yapımların gişe rekoruna ulaştı

Her bir üst düzey filmin gösterime girmesinin ertelenmesi, bağımsız bir korku filminin Titanic ve Avatar gibi etkileyici bir gişe rekoru kırmasına yol açtı.

IFC'nin mayısta dijital platformlarda gösterime soktuğu The Wretched filmi küresel koronavirüs pandemisi sırasında seçili arabalı sinemalarda gösterilmesinin ardından art arda 5 hafta ABD gişesinin zirvesinde yer almayı başardı.

Hikayesinde doğaüstü olaylara yer veren filmde, asi bir delikanlının bir yandan boşanmak üzere olan ebeveynleriyle mücadele ederken bir yandan da kapı komşusunu büyüleyen yaşlı bir cadıyla yüzleşmesi anlatılıyor.

korku - 3.jpg
Filmin yönetmenliğini Brett Pierce ve Drew T. Pierce üstleniyor (IMDb)

 

Her ne kadar filmi başarılı kılan şey gişe rekabetinin eksikliği olmuş olsa da Forbes, The Wretched'in 23 yıl içinde bu kadar uzun süre gişenin zirvesinde yer alan sadece 5 filmden biri olarak Altıncı His (The Sixth Sense) ve Black Panther'in yanında yer aldığını bildiriyor.

75 sinemada gösterilen film hafta sonu 181 bin dolar (yaklaşık 1,2 milyon TL) daha kazanarak rekora ulaştı ve yaz sezonunun beklenmedik süksesi oldu. Filmin toplam kazancıysa 659 bin 760 dolar (yaklaşık 4,5 milyon TL).

1980'lerden bu yana sadece 15 film art arda 6 hafta gişenin zirvesinde kalmıştı. Bu filmlerden sonuncusu 2009 yapımı Avatar.

Brett Pierce ve Drew T. Pierce'ın yönettiği The Wretched bu hafta sonu da yerini korumayı başarırsa Hayalet Avcıları (Ghostbusters) ve Kaçak (The Fugitive) gibi filmlerin arasına katılacak.

Kadrosundaki Timothee Chalamet ve Selena Gomes gibi oyuncuların sahiplenmeyi reddettiği, Woody Allen'ın yeni filmi New York'ta Yağmurlu Bir Gün (A Rainy Day in New York) geçen ay Güney Kore'de gösterime girmesinin ardından uluslararası gişede en çok talep gören film olmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU