Türk hava sahası Boeing 737 Max tipi uçaklara kapatıldı

Ulaştırma Bakanlığı Etiyopya'daki kazanın ardından uçuş emniyeti için hava sahasının bu tip uçaklara kapatıldığını duyurdu

Boeing’in internet sitesine göre 737 Max şirket tarihinde en çok satan uçak oldu

Etiyopya'da 10 Mart'ta 157 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Boeing 737 Max tipi uçakların uçuşunu askıya alındığını duyurmuştu.

Bu önleme ek olarak Türk hava sahası da Boeing 737 Max tipi uçaklara kapatıldı. İkinci bir karara kadar hiçbir Boeing 737 Max tipi uçak Türk hava sahasını kullanamayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya uçuşları durduruyor

Boeing 737-8 Max uçakların 6 ayda ikinci kazaya karışması ve toplamda 346 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine bu modelin kullanımını durduran ülkeler ve hava yolu şirketlerinin sayısı hızla artıyor.

Şimdiye kadar yaklaşık 50 ülke, Boeing 737 Max tipi uçaklara uçuş yasağı getirdi. 35'ten fazla havayolu şirketi de söz konusu uçakların uçuşunu askıya aldığını duyurdu.

Etiyopya'daki kaza sonrası Boeing 737 Max tipi uçakların kullanımını durduran ilk ülke olan Çin’e Türkiye ve AB ülkeleri de katıldı. 

AB'ye bağlı ve 32 ülkenin üye olduğu Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı (EASA), Etiyopya’daki uçak kazasından sonra "Uçuşa Elverişlilik Direktifi" yayımlayarak, Boeing Model 737-8 Max ve 737-9 Max uçakların, tüm uçuşlarının Avrupa'da dünden itibaren askıya alındığını duyurdu.

DAHA FAZLA HABER OKU