Mansur Yavaş'tan genelgeyle belediye çalışanlarına sosyal medyada tarafsızlık uyarısı

Belediye çalışanları için sosyal medya genelgesi yayımlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş, paylaşımlarında tarafsızlık ilkesine uymalarını, siyasi tartışmalardan kaçınmalarını istedi

Mansur Yavaş, 1 Haziran 2020 tarihli genelgede çalışanlarını sosyal medya paylaşımları noktasında uyardı / Fotoğraf: AA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yayımladığı genelgeyle personelinden tarafsızlık algısına zarar verecek sosyal medya paylaşımlarında bulunulmamasını istedi.

Sosyal medyada ortamında kullanıcıların yaptığı paylaşımlar kimi zaman gerilimlere neden olabildiği kadar suç unsuru olabilecek sonuçlar da doğuruyor.

Başkan Yavaş, belediye bünyesinde görev yapan bütün birimlere gönderdiği genelde gereksiz siyasi ve benzeri tartışmalara dahil olunmaması ve gerçek ve tüzel kişi ve kurumları hedef alan mesajlar yayınlamaktan kaçınılması uyarısında bulundu.

Paylaşımlarda siyasi parti işaretleri de kullanılmayacak

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda memurların tarafsız olması gerektiği yönündeki hükmü hatırlatan Yavaş, şu uyarılarda bulundu:

Bütün personelimiz görevlerini yürütürken tarafsızlık ilkesine riayet ederek, tarafsızlık algısına zarar getirecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınmalıdır. Sosyal medya kullananlar görev ve unvanlarını kullanarak veya isimleriyle siyasi ve benzeri mesajlar vermeyecek, gerçek ve tüzel kişi ve kurumları hedef alan mesajlar yayınlamayacaklar ve karşılıklı gereksiz siyasi tartışmalara girmeyeceklerdir. Paylaşımlarda ve kullanılan görsellerde bir  siyasi partiye mensubiyeti açıkça işaret eden ifade, sembol, amblem, simge ve benzerlerinin doğrudan kullanılmasından ve belediye başkanı ve diğer üst düzey yöneticilere karşı övücü ifadelerden kaçınacaklardır. Bu hususlara aykırı hareket eden personel hakkında gerekli idari ve cezai işlemler yetkili amirleri tarafından yerine getirilecektir.

Sosyal medyadaki saldırılarda takip edilecek

Yavaş, ayrıca sosyal medyada belediyeyi ve çalışanları hedef alan her türlü saldırı ve iftiranın izleneceğini kaydederek, “Bunlara ilişkin basın açıklamaları görevlendirilen basın ve halkla ilişkiler birimleri tarafından, hukuki başvurular ise birimlerin hukuk birimleri veya görevlendireceği kişilerce yerine getirilecekti” ifadelerini kullandı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU