George Floyd protestosu nedeniyle ceza alması gündemde olan Sancho, Thuram ve Hakimi için FIFA "sağduyu" çağrısı yaptı

DFB, ABD'de öldürülen George Floyd için hafta sonu oynanan maçlarda protesto gösterisi yapan Jadon Sancho, Marcus Thuram ve Achram Hakimi hakkında soruşturma kararı aldı. FIFA, ceza alması gündemde olan oyuncular için sağduyu çağrısında bulundu

Jadon Sancho - Marcus Thuram - Achraf Hakimi / Fotoğraf: AFP-Reuters

ABD'de George Floyd'un bir polis memuru tarafından öldürülmesi sonrası Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) hafta sonu oynanan karşılaşmalarda protestolar yaşanmıştı. FIFA, konu ile ilgili federasyonlara anlayış ve sağduyu çağrısı yaptı.

Bundesliga'nın 29. hafta maçında Borussia Dortmund, deplasmanda Paderborn'u 6-1 mağlup etti. Karşılaşmada takımı adına 3 gol birden atarak hat-trick yapan Büyük Britanyalı futbolcu Jadon Sancho, golünün ardından formasının altında "George Floyd için adalet" yazan tişörtü gösterdi.

 

 

Aynı protestoyu Sancho'nun Dortmund'dan takım arkadaşı ve aynı zamanda Fas Milli Takımı forması giyen Achraf Hakimi de yaptı.

 

 

Borussia Mönchengladbachlı Marcus Thuram da Floyd'u unutmadı.

Fransız oyuncu, golünün ardından Amerikan Futbol Ligi (NFL) oyuncusu Colin Kaepernick'in 2016'da sivil itiatsizlikle suçlanan hareketini tekrarlamış ve gol sonrası dizinin üzerine çökmüştü.

 

 

Almanya Futbol Federasyonu (DFB), 3 oyuncuyla ilgili soruşturma başlatma kararı almıştı. 

2014'ten bu yana futbolcuların herhangi bir mesaj vermesinin yasaklandığı Almanya'da 3 oyuncu suçlu bulunduğu takdirde ceza alabilecekler.

FIFA'dan anlayış ve sağduyu çağrısı

AP'de yer alan habere göre Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), DFB tarafından ceza verilmesi gündemde olan bu oyuncularla ilgili hassas noktayı anlayışla ve sağduyulu bir şekilde karşıladığını ve aynı davranışı protestoları değerlendirmeye alacak federasyonlardan da beklediğini bildirdi.

DFB başkan yardımcısı Rainer Koch, futbolun yeşil sahada her türü siyasi mesajdan uzak kalması gerektiğini ifade etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'de George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesinin ardından uluslararası spor camiasının önde gelen kulüp, yönetici ve sporcuları, yaşanan ırkçılık olayını hafta boyunca sosyal medyadan attıkları mesajlarla eleştirmişti.

Floyd için Türkiye'den Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin yanı sıra Premier Lig ekiplerinden Liverpool Kulübü ve futbolcuları Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, James Milner, Gini Wijnaldum ve Jordan Henderson da yer almıştı.

Ayrıca, Gregg Popovich, Michael Jordan, Lewis Hamilton, LeBron James, Colin Kaepernick, Earvin Magic Johnson, Golden State Warriors'ın başantrenörü Steve Kerr, Bradley Beal, Stephen Jackson, Kadın tenisinin yükselen yıldızı Coco Gauff ve ABD'li yıldız kadın futbolcu Alex Morgan mesaj yayımlamıştı.

 

 

 

Independent Türkçe, NTV Spor

DAHA FAZLA HABER OKU