ABD Büyükelçiliği'nden İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü için videolu mesaj

ABD Büyükelçiliği, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'inci yılı kapsamında mesaj yayınladı

Konsolosluk personelinin İstiklal Marşı'nın seslendirdiği video, ABD’nin hem İstanbul Başkonsolosluğu hem de Adana Konsolosluğu'nun sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

ABD Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından paylaşılan mesajda da, "İstiklal Marşı'ının kabulünün 98. yılında, ABD'nin Adana Konsolosluğu'ndan Jakob Curatola-Wozniak, bugünün onuruna İstiklal Marşı'nı seslendirdi. 12 Mart 1921'de kabul edilen İstiklâl Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz" denildi.

Video ABD Büyükelçiliği’nin YouTube hesabından da yayınlandı.

İstiklal Marşı'nın bir bölümünü seslendiren Jakob Curatola-Wozniak eşiyle birlikte ABD’nin Adana Konsolosluğu’nda çalıştığını söyledi. Wozniak, İstiklal Marşı’nı yoğun tekrarlarla öğrendiğini anlattı. 

Wozniak, videodaki konuşması şu şekilde:

“Başka ülkelerin mili marşlarını daha önce tiyatro etkinliklerinde söylemiştim. Ama tabi başka bir ülkenin milli marşını resmi etkinlikte söylemek çok farklı. Hazırlık yaparken büyük bir özen göstermeniz gerekiyor; herkes marşı biliyor ve milli marş, insanlar için büyük bir gurur meselesi. Şiir, ünlü şair Mehmet Akif Ersoy tarafından Osmanlı Türkçesi’nde yazılmış, dolayısıyla pek aşina olmadığım bir çok Türkçe kelime ile karşılaştım. Genelde pratik yaptım ve marşı tekrarla öğrendim. Hata yapmayana kadar tekrar tekrar söyledim. Konsolosluktaki ofisime kapandım, dinleyenleri, mikrofonu gözümün önünde canlandırdım. Yapabileceğim ne varsa yaptım. Bazı Türk meslektaşlarımın önünde denemeler de yaptım. Onlara da bana tam not verdiler.”

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu da İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü nedeniyle resmi Instagram hesabından 3 Temmuz 2018 tarihinde çekilen bir kayıt yayınlandı. 

 

 

Burada da konsolosluk çalışanları İstiklal Marşı’nı seslendiriyor. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU