Obama'nın eski sözcüsü “Rus taktiklerini andırıyor” dedi, Rusya yanıt verdi: İçişlerine hiçbir zaman karışmadık

ABD’deki olayların arkasında Rusya’nın olduğu yönündeki iddialarını Rus makamları propaganda olarak nitelendirdi

Fotoğraf: AP

Eski ABD Başkanı Barrcak Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice’ın, ülkede George Floyd'un ölümü sonrası başlayan protestolar için “"Rusya taktiklerini andırıyor” açıklamalarına, Rus makamlarından tepki geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın ABD'deki protestolarla ilgisi olmadığını vurgulayarak, "Bu konuda ima edilen şeyler tabii ki de yanlış ve gerçeği yansıtmayan ifadeler. Üstelik bu imalar Washington'ın resmi açıklaması da değildir. Biz çok dikkatli bir şekilde ABD'de olanları takip ediyoruz. Orada olup biten her şey ABD'nin içişleridir. Hiçbir zaman karışmadık. Şimdi de karışma hazırlığı içinde değiliz" ifadelerini kullandı.

“Kirli bilgi manipülasyonları”

Facebook hesabından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Zamanında Rice'ın partideki yoldaşları, hoşlarına gitmeyen her şeyde Rusya'nın suçlanmasını öngören aptalca bir konsept geliştirerek onulmaz bir hata yaptı. CNN muhabiriyle kirli bilgi manipülasyonları yöntemlerine başvurarak bugün bu hatayı tekrarlamaya çalışıyorsunuz; yalan beyanlar veriliyor ve onları destekleyecek hiçbir bulgu sunulmuyor. CNN'e verdiğiniz demeç bir propaganda" dedi.

Rice'a Rus kartını oynamayı bırakıp gerçeğe dönme çağrısı yapan Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ruslar tarafından şehirlerinizde protestoların körüklenmesi için kullanıldığını sandığınız sosyal medya ağları, ABD'de tescilli, ABD'lilere ait ve yasal olarak da ABD'den yönetiliyor. Vatandaşlarınızın önüne çıkın ve gözlerinin içine bakarak Rusların Youtube ve Facebook üzerinden onları yönettiğini söyleyin. Ben de arkama yaslanıp 'Amerikan istisnacılığını' izleyeceğim.

 

Independent Türkçe, Sputnik


 

DAHA FAZLA HABER OKU