Suriye Sağlık Bakanlığı: Kovid-19 vaka sayısı 123'e yükseldi

Ülkede şu ana kadar 5 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi

Fotoğraf: AFP

Suriye Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte bir kişide koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği duyuruldu.

Bakanlığın açıklamasında, Süveyda kentinde yapılan testlerde bir kişide Kovid-19 tespit edildiği ve tedavi altına alındığı ifade edildi.

Böylece ülkede koronavirüs vaka sayısı toplamda 123’e ulaştı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre bakanlık, şu ana kadar 46 kişinin iyileştiğini doğrularken, 5 kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.

Suriye hükümeti, kısa süre önce koronavirüs önlemlerini hafifletmek için bir dizi karar aldı.

Bu kapsamda kamu sektörünün tekrar faaliyete geçmesi ve 2019-2020 yılı eğitim öğretim yılının ikinci döneminin tamamlanması kararlaştırıldı.

Vaka sayıları gerçeği yansıtıyor mu?

Uzmanlar, Suriye'de hastanelerin Kovid-19 başa çıkma konusunda mevcut ihtiyaçları karşılayamadığını ve hijyen koşullarının vahim olduğu uyarısında bulunuyor.

İnsani yardım kuruluşları, savaşın yıprattığı Suriye’de koronavirüs salgınının yol açabileceği ciddi hasarlar konusunda uyarıyor.

Savaşın dokuz yıldır sürdüğü Suriye'de çok sayıda hastane çatışmalar nedeniyle zarar görmüş durumda.

Şam yönetimi, salgın nedeniyle sınırlarını kapamış ve vilayetler arasında ulaşımı yasaklamış bulunuyor. Okul ve restoranlar da diğer birçok ülkede olduğu gibi virüsün yayılmasını önlemek amacıyla kapatıldı.

Yarısı başkent Şam’da olmak üzere ülkede her gün yalnızca 100 test yapıldığı için salgının gerçek boyutunu kestirebilmek mümkün değil.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU