TÜKODER Başkanı Koçal: Elektrikte de yönetmeliğe aykırı fatura düzenlenmeleri sürüyor

EPKD, İGDAŞ’ın 25 - 35 gün aralığından daha uzun sürelerle fatura düzenlemesini yönetmeliğe aykırı bularak inceleme başlatmıştı. TÜKODER Başkanı Koçal’a göre bazı elektrik ve doğalgaz şirketleri de 60 günü aşan faturalandırmalar yaptığı halde uyarılmıyor

Koçal, yönetmeliğe aykırı olarak düzenlenen 60 günlük faturaları paylaştı / Fotoğraf: Independent Türkçe

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İGDAŞ’ın, 25 - 35 gün aralığını geçmesi nedeniyle faturaların düzenlenmesi ile ilgili yönetmeliğe aykırı hareket edildiği uyarısında bulunarak, şirket hakkında inceleme başlatmıştı.

Ancak Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal da başka elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin de yönetmeliğe aykırı fatura düzenlendiği uyarısında bulunarak buna dair fatura örneklerini açıklamıştı.

aziz koçal.jpg
Aziz Koçal, elektrik faturalarında da yönetmenliğe uyulmadığını iddia etti / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Yönetmeliğe aykırı faturalandırmalar sürüyor iddiası

Independent Türkçe’ye konuşan Aziz Koçal’a göre uyarılarına karşın sıkıntı sürüyor.

Koçal, İstanbul Anadolu Yakası ve Gölcük’ten sonra İstanbul Avrupa yakasında da elektrik dağıtım şirketlerinin EPDK’nın yayınlamış olduğu yönetmeliğe aykırı olarak faturaları 60 günlük süre ile düzenlendiğine dair şikayetler aldıklarını belirtti.

“EPKD, diğer şirketlere inceleme başlatıp başlatmadığını açıklamadı”

Koçal, EPKD Başkanı Mustafa Yılmaz’ın İGDAŞ’a başlattığı incelemede tüketicilerin yanlış faturaları ödemek zorunda olmadığını, mevzuatın doğru fatura ödemesini gerektirdiği yönünde beyanda bulunduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

EPKD başkanının bu açıklamasından sonra, diğer doğalgaz dağıtım şirketleri ile elektrik dağıtım şirketleri hakkında da faturaların geç düzenlenmesi yönünde şikayetler tarafımızdan EPDK’ya bildirildiği halde her hangi bir inceleme başlatılıp başlatılmadığı yönünde kamuoyuna bir açıklama yapılmamıştır.

epkd.jpg
Koçal, EPKD'nin İGDAŞ dışındaki şirketleri de uyarması gerektiğini söyledi / Fotoğraf: AA

 

EPDK’ya uyarı

EPDK başkanının “Sayaç bu işin terazisidir” diyerek faturaların, konu ile ilgili yasal düzenlemelere uygun düzenlenmesi gerektiğini hatırlattığını belirten Koçal, sözlerini şöyle tamamladı:

Biz de diyoruz ki EPDK da dağıtım şirketleri ve tüketici arasında bir terazidir. Aynı zamanda elektrik ve doğalgaz şirketleri arasında da bir terazi görevi vardır. Dolayısı ile şirketlerin birini cezalandırırken ya da şirket hakkında kamuoyuna açıklama yaparken aynı hatayı yapan bazılarını koruyamaz.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU