Erdoğan'dan "fetih işgaldir" söylemine tepki: Bunlar cahil cühela, fetih açmaktır, gönülleri kazanmaktır

Hadımköy'deki yeni hastanenin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortaya gerçekten buram buram tarih kokan, hem de vatandaşlarımıza şifa kaynağı olacak bir eser ortaya çıktı" dedi

Fotoğraf: AA

Koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde İstanbul'da bir hastanenin daha açılışı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri hastaneden dönüştürülen Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi'nin açılışını yaptı.

Açılış konuşmasına, "Ortaya gerçekten buram buram tarih kokan, hem de vatandaşlarımıza şifa kaynağı olacak bir eser ortaya çıktı" sözleriyle başlayan Erdoğan, "Prof. Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş gariplerin babası olarak tanınır" dedi.

"İşgal" söylemine tepki: Bunlar cahil cühela

İstanbul'un fethine "işgal" diyenlere tepki gösteren Erdoğan, "Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp, fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar. Bunlar cahili cühela. Fetih açmaktır, gönülleri kazanmaktır. Bunlar bunu bilmezler" ifadelerini kullandı.

''Şu anda Atina'da bizim bir tane camimiz yok'' sözlerini kullanan cumhurbaşkanı, ''Ayasofya dini bir husumetle yerle yeksan edilmek yerine daha da güzelleştirilerek fetih hakkı olarak Müslümanların hizmetine sunulmuştur'' dedi.

Açılış öncesi Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Sultan II. Abdülhamid’in 129 yıl önce Hadımköy’e yaptırdığı askeri hastaneyi restore ederek milletimizin hizmetine sunmak da hamdolsun bizlere nasip oldu"

 

Pandemiyle mücadele kapsamında restore edilen İstanbul'un en eski sağlık tesislerinden biri olan tarihi Hadımköy Hastanesi açıldı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un babası Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un isminin yaşatılacağı tarihi binanın restorasyonu yaklaşık 500 işçinin 45 gün süren hummalı çalışmasıyla tamamlandı. Sağlık sistemine önemli katkılar sunması hedeflenen "Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi", yeniden şifa merkezi haline gelecek.

Hastanenin özellikleri:

  • Arazi üzerinde hastane binası, yemekhane ve idari bina, morg binası, teknik merkez binası ve kafe binası ile birlikte toplam 4.500 m2 kapalı alan olacaktır
  • Hastane binası zemin kat ve 1. kattan oluşmaktadır.
  • Hastane binası, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu izni ve denetiminde restore edilmektedir.
  • Hastane binasının restorasyonu tamamlandığında 42 adet hasta yatağı ve 59 adet yoğun bakım yatağı olmak üzere 101 yatak kapasiteli olacaktır.
  • Hastane arazisi 23 dönüm büyüklüğündedir.

Koca: Kültür mirasımıza sahip çıkışın, vefanın bir nişanesidir

Hastane açılışında konuşma yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları söyledi:

"Burada bulunmamız sadece bir hastane açılışının değil, tarihimize, kültür mirasımıza sahip çıkışın, vefanın bir nişanesidir. Hadımköy Askeri Hastanesi, Sultan Abdülhamit Han tarafından başlatılan imar hareketinin o zamanki İstanbul taşrasına bir yansımasıdır. 1891 yılında hizmete sokulan Hamidiye Hastanesi, hummalı bir çalışmayla, yeniden ayağa kaldırılmış ve milletimizin hizmetine sunulmuştur. Bu görevi omuzlayanların başarısı, 'Hadımköy Harabesinin 45 günde restore edilemeyeceğini' iddia edenlere de bir cevap teşkil etmektedir. Şimdi böyle bir görevi ifa etmenin mutluluğu içindeyiz. Ecdada olan muhabbetini de bildiğimiz için Hadımköy'deki bu hastaneye Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş isminin vermenin uygun olacağını düşündük"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU